Okudukları kitabın yazarı ile tanıştılar

Milas Final Akademi öğrencileri 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz okudukları “Salçalı Kıvırcık Makarna” kitabının yazarı Mustafa Yoğurtçu ile söyleşi ve imza gününde buluştu.

Okudukları kitabın yazarı ile tanıştılar

Okuryazar buluşmaları kapsamında 26 Mayıs Cuma günü  ''Kıvırcık Salçalı Makarna Tıpkı Saçlarım Gibi'' kitabının yazarı Mustafa Yoğurtçu, Milas Final Akademi Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere yönelik söyleşi ve imza günü düzenledi.  

“Yaratıcı Drama Atölyesi”, “Benim Babam Bir Kahraman”, “Gökkuşağını Gören Köpek” “Kıvırcık Salçalı Makarna”, ”Köpek Oteli”, “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”, “Dev Adam” isimli çocuk kitaplarının yazarı olan Mustafa Yoğurtçu,  öğrencilerin yazarlık ve kitap hakkındaki sorularını cevapladı. Yoğurtçu ayrıca, çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Yapılan güzel söyleşi sonrasında öğrenciler, yazara ait kitapları imzalattılar ve bol bol fotoğraf çekindiler.

Milas Final Akademi Okulu yaptıkları açıklamada; “Öğrencilerimiz okudukları kitap ve yazmak ile ilgili sorularını sorup, okudukları kitabın metaforlarını yazarımızla birlikte paylaştıkları keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler. Milas Final Ailesi olarak Sevgili Mustafa Yoğurtçu’ya teşekkür ediyoruz.” Dediler.

Mustafa Yoğurtçu kimdir?

1982 yılında Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu. 2004 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uşak Eğitim Fakültesi, Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İzmir ve Şanlıurfa’da öğretmenlik yaptı. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Drama ve tiyatro oyunları kaleme aldı. Üstün yetenekli çocukların sanat eğitimi alanında çalıştı. Halen Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi’nde Dil Sanatları ve Drama Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Salçalı Kıvırcık Makarna Kitap Açıklaması

Deniz kaplumbağalarıyla kara kaplumbağaları arasındaki farkı biliyor musunuz? Doğru! Kara kaplumbağaları, bir tehlike karşısında hemen evlerine, kabuklarına kaçarlar. Deniz kaplumbağaları ise mücadele etmeye devam ederler. Kitabımızın kahramanı Deniz de bir karar aşamasında. Arkadaşlarıyla yaşadığı sorunları çözecek mi yoksa kara kaplumbağaları gibi evine mi saklanacak? Bu önemli kararı verirken Deniz’i büyük bir macera bekliyor. Deniz’in ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve babaannesiyle çıktığı kendini tanıma macerasında siz de kendinizden bir şeyler bulacaksınız...

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık