‘Öncelik yayanın, öncelik hayatın’ konusu bir kez daha işlendi

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’ncü maddesinde yapılan değişiklikle ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü konusunda yayalara geçiş hakkı üstünlüğünün verilmesi hususuna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek üzere bir kez daha ilçe merkezinde ‘farkındalık’ çalışması yapıldı.

‘Öncelik yayanın, öncelik hayatın’ konusu bir kez daha işlendi

İlçe merkezi ‘döner Kavşak’ta yapılan farkındalık çalışmasına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kor Barbaros Kızılışık, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri katıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kor Barbaros Kızılışık ve çalışmaya katılan trafik ekipleri, konuya ilişkin hazırlanan broşürleri sürücülere verirken, bir yandan da sürücülere, değişen yasa hakkında kısaca bilgilendirmede bulundular.

Kask takmayan motosiklet sürücüleri ve emniyet kemeri takmayan araç sürücüleri uyarılırken, Kaymakam Arslan; “Trafikte uyulması gereken kurallar sizin ve yayaların can güvenliği açısından son derece önemlidir. Kesinlikle ihmale gelmez. Çünkü insan hayatı böyle bir ihmali kabul etmez. Bu anlamda lütfen emniyet kemerini takınız ve özellikle yaya geçişlerinde yol hakkını yayalara veriniz” uyarısında bulundu.

Daha önce de yapılan uygulamada olduğu gibi kurallara uymayan sürücülere ceza yazılmazken, sürücüler uyarılmakla yetinildi. Ancak bundan sonra kural ihlali yapan sürücülere idari para cezası kesilecek.

Kaymakam Arslan daha sonra basın mensuplarına konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu konuda geçtiğimiz aylarda yaptığımız ilk uygulamada da söylediğim gibi, her şeyden önce bu konu, ülkelerin ve toplumların gelişmişliğinin, medeniyet seviyesinin bir göstergesidir. Yani ortada kanun olmasa da karşıdaki insana yol vermek, onun hayatını riske atacak bir davranışta bulunmamak insancıl bir tutumdur. Bize yakışan da bu davranışa uygun hareket etmek, özellikle çocuk, kadın ve yaşlılara geçiş üstünlüğünü vermek kaydıyla, son derece insani bu davranışı sergilememiz gerekiyor.”

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık