Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

ORGAN BEKLEYEN 4 HASTAYA UMUT OLDU..

​​​​​​​Milas’ta geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen hastane personeli 38 yaşındaki Devrim Ergün’ün organları, İzmir ve İstanbul’da bağış bekleyen 4 hastaya umut oldu.

ORGAN BEKLEYEN 4 HASTAYA UMUT OLDU..
  • 05 September 2019, Thursday 10:58

Volkan Yıldız

Milas’ta, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Devrim Ergün (38), kullandığı motosikletle 31 Ağustos 2019 tarihinde sabaha karşı saat 05.30 sıralarında bir ticari araçla çarpışarak kaza geçirdi. Kazanın ardından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Ergün’ün, yaklaşık 48 saatin ardından beyin ölümü gerçekleşti. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Hakan Akgüç ve Milas Organ Doku Bağış Sorumlusu Dağıstan Daniş ile görüşen aile, organların bağışlanmasına karar verdi.

Ulusal Koordinasyon Merkezi ile kurulan iletişim sonucunda en uygun hastaların belirlenmesiyle, önceki gün İzmir ve İstanbul’dan Milas’a gelen doktorlar yaklaşık 2 saat süren operasyonla Ergün’ün organlarının çıkarımını gerçekleştirdi. Ergün’ün kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, İzmir ve İstanbul’da organ bekleyen 4 hastaya umut olmak için yola çıktı.

“Organ bağışının önemini bir kez daha anlamış olduk”

Organlarıyla hastalara şifa olan Devrim Ergün’ün 12 yıldır hastanede temizlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, organ bağışı ve nakliyle hastaların yeniden hayata tutunabildiğini ifade etti.

Aileye ve yakınlarına başsağlığı dileyen Çubukcuoğlu, acı bir kayıp yaşadıklarını belirterek, “31 Ağustos 2019 tarihinde Hastanemiz temizlik görevlisi arkadaşımız Devrim Ergün, geçirmiş olduğu trafik kazası sonrasında hastanemiz acil servisine getirilmiştir. Sonrasında yapılan müdahaleler ve girişimler sonucunda yoğun bakımda izlemine başlanmış fakat, 48 saat sonrasında kendisinde beyin ölümü gerçekleşmiştir. Tüm müdahalelere rağmen. Hasta yakınlarıyla görüşülmüş ve organ nakil prosedürü başlatılmıştır. Organ Nakil Koordinatörümüz Dağıstan Daniş bey, hemen İzmir Bölge Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile gerekli bağlantıları sağlamış ve aile onayı alındıktan sonra ekipler, organları nakletmek üzere hastanemize intikal etmişlerdir. Şuanda bu işlemler tamamlanmış olup, şifa bekleyen hastalarımıza iletilmek üzere organlar gerekli merkezlere doğru hastanemizden yola çıktı. Personelimizin kaybı için üzgünüz. Ailesine yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle onun organlarıyla hayata bağlanacak hastalarımıza da şimdiden geçmiş olsun diyoruz. Bir kez daha organ naklinin ne kadar önemli olduğunu, organ nakli vesilesiyle birçok hayatın kurtarılabileceğini ve tekrar hayata bağlanabileceğini vurgulamak istiyorum.” diye konuştu. 

Devrim Ergün’ün kalbinin, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne, böbreklerinin ise İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, karaciğerinin de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde toplam 4 hastaya nakledileceği bildirildi.

“Yaşadıkları sürece dua etsinler istiyoruz”

Aldıkları organ bağışı kararıyla, Devrim Ergün’ü yaşattıklarını söyleyen ağabey Dursun Ergün, “Belki yıllardır organ nakliyle şifa bekleyen hastaların kurtarılması için organ bağışı kararı aldık. Çok üzgünüz ancak bu bizim için şuan tek teselli oldu. İnşallah kardeşim organlarıyla hastalara şifa dağıtacak. Kardeşimizin organlarıyla hayat bulacak olan hastalardan isteğimiz, yaşadıkları sürece Devrim’e dua etsinler.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis