Otobüs Yangınını Ormancılar Söndürdü

Yatağan-Milas karayolunda seyahat halindeki tur otobüsünde çıkan yangınI, orman yangınına gitmekte olan ilk müdahale aracı söndürdü.

Otobüs Yangınını Ormancılar Söndürdü

Balıkesir ve Manisa'daki otobüs yangınlarından sonra Muğla'daki otobüs yangını bölgeden geçmekte olan Muğla orman Bölge Müdürlüğü orman yangını ilk müdahale ekiplerininzamanında müdahalesi ile faciaya dönüşmeden söndürüldü.

Olay, 5 Ağustos Pazartesi saat 20.30 sıralarında Yatağan-Milas karayolu Eskihisarmevkisinde meydana geldi. Yabancı turistlerin taşıyan özel bir tur firmasına ait 20 RE 222 plakalı otobüsünün motor kısmından duman yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü Özgür Kırmızı, otobüsü yol kenarına çekerek, turistleri tahliye etti. Bu sırada, Milas’taki yangına gitmekte olan ve şans eseri bölgeden geçen Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın ilk müdahale aracı, alevlere müdahale etti. Yangın kısa süre içinde kontrol altına alındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın nedeniyle büyük korku yaşayan turistler, jandarma ekipleri tarafından sakinleştirildi. Turistler, firma tarafından gönderilen başka bir otobüsle yoluna devam etti.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken, olası bir facia orman yangın ilk müdahale aracının tesadüfen olay yerinden geçmesi ile önlendi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

“Yatağan Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı ekipler 5 Ağustos 2019 tarihinde Milas İşletme Müdürlüğü Fesleğen mahallesinde çıkan Orman yangınına hareket ettirildi. Kozağaç Ekibinden boşalan yer için görevlendirilen İlk Müdahale Aracımız Termik Santral yanında Eskihisar istikametinde trafik akışı devam ederken önünde hareket halinde olan otobüsün motor kısmından alev aldığını görmüştür. Hızlı bir şekilde otobüs şoförünü uyarıp otobüsün durmasını sağlayan ilk müdahale ekibimiz, alevleri otobüsü sarmadan söndürerek onlarca turistin hayatını kurtarmıştır.”

Son günlerde peş peşe yaşanan otobüs yangınları ülke kamuoyunun ilk gündemi oldu. Balıkesir’deki otobüs yangınında 5 vatandaş hayatını kaybetti. Manisa ve İzmir’deki otobüs yangınları ucuz atlatıldı. Muğla’da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Marmaris-Datça karayolunda seyir halindeki yolcu otobüsünde de yangın çıkmıştı. Otobüs tamamen yanarken ormana sıçrayan yangın güçlükle söndürülmüştü.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık