Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

‘Özel’ bireylerden ‘özel’ sergi…

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında idrak edilen ‘Dünya Engelliler Haftası’ kapsamında, ilçemiz Menteş Mahallesi’ndeki Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Pomelon AVM’de bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

‘Özel’ bireylerden ‘özel’ sergi…

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun ve Coşkun Demir, Okul Müdürü Muhammet Mercan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, özel eğitim alan özel bireyler tarafından yapılan resimler sergilendi.

‘Köpük’ gibi farklı materyaller üzerine yapılan resimlerin yanı sıra, yağlıboya ve suluboya çalışmalarının da yer aldığı sergi ile ilgili kısa bir açıklama yapan okul idarecileri, serginin Engelliler Haftası’na özel olarak hazırlandığını ve okulda eğitim gören tüm öğrencilerin birlikte bu eserleri ortaya çıkardıklarını belirttiler.

Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun; “Her insanın farklı yetenekleri vardır. Önemli olan bireyin bu yeteneğini keşfetmek, onu bu alana yönlendirmek ve başarısı için destek olmaktır. Üstelik böyle yetenekli bireyler, toplumda engelli olarak tanınan ancak bizlerin ‘özel bireyler’ olarak tanımladığımız yavrularımız olunca, bu konuda toplumsal duyarlılığın daha da üst seviyelere çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Milaslı hemşehrilerimizin de yoğun olarak bulundukları bu mekânda böyle bir etkinlik düzenlenerek, farkındalık oluşturulması ve toplumsal bilincin artması için yapılan bu etkinliğin amacına ulaşacağından da hiç kuşkum yok.

Başta okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve bu eserleri büyük bir emekle ortaya çıkaran öğrencilerimizi yürekten kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şube Müdürü Coşkun tarafından yapılan konuşmanın ardından serginin açılış kurdelası kesilerek, resimleri yapan öğrencilerden, resmi yaparken neler düşündükleri, tamamladığında ise neler hissettikleri soruldu.

Dün açılışı gerçekleşen sergi 2 gün boyunca gezilebilecek.

  

  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık