Görme engelli vatandaşların bisiklet keyfi!..

Milas Sosyal Hizmet Müdürlüğü, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi organizasyonu ve diğer kurumların katkılarıyla düzenlenen tandem bisiklet etkinliğine katılan görme engelliler, Atapark’ta bisiklete binme keyfini yaşadılar. Aralarında ilk kez bisiklete binen görme engelli vatandaşların da olduğu etkinlikte Kaymakam Eren Arslan, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, toplumsal duyarlılığın bu konuda artması gerektiğini ve her sorumlu bireyin engelli vatandaşlara destek olması gerektiğini söyledi.

Görme engelli vatandaşların bisiklet keyfi!..

Milas Atapark’ta gerçekleşen tandem bisiklet kullanma etkinliğine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Kızılca, Milas Sağlık Müdürü Dr. M. Ergun Kırova, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Müdürü Sevim Seringer, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, bazı okul müdürleri, görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de ulaşım desteği verdiği, Hür Pedal Bisiklet Derneği ve Eş Pedal Bisiklet Derneği üyelerinin doğrudan organizasyona dâhil olduğu etkinliğin, görme engelli vatandaşların sosyal hayata uyumları ve spor yapma alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla düzenlendiğini ve bu etkinliğin de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Engelliler Haftası için planlandığını belirten Milas Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca şunları söyledi:

“Milas Sosyal Hizmet Merkezi olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatına destek olmak, onların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde hayatlarına devam etmelerine katkıda bulunmak için her türlü destek devletimiz tarafından sağlanmaktadır.

Görme engelli vatandaşlarımızda bizim hizmet alanımızda olan ve desteklerimizden yararlanan kesim içinde bulunmaktadır. Milas ilçemizde evde bakım hizmetinden yararlanmakta olan 96 kişi olup bunlara 2019 yılının ilk 5 ayında 501 bin lira evde bakım ücreti destek sağlanmıştır.

Bugünkü etkinlikte görme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak ve spor yapma alışkanlıklarını geliştirmek amaçlanmıştır. Bundan sonra da tüm engelli vatandaşlarımızın daha rahat sosyal hayata uyum sağlamaları için etkinlikler planlamaya çalışacağız. Etkinliklerimize destek veren başta Sayın Kaymakamımız Eren Arslan ve tüm protokol üyelerine teşekkür ederiz.”

Sosyal Hizmetler Müdürü Kızılca’nın ardından kısa bir açıklama yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir ise katılımcılara ve destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederek; “Bizleri bugün yalnız bırakmadıkları için öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ederim. Böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiğimizde başta Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan olmak üzere; Milas Sosyal Hizmet Müdürümüz Sayın Mehmet Kızılca ve diğer kurumlarımız bizleri kırmadılar. Talebimizi hemen kabul ettiler ve böylesi güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olduk” dedi.

 

Atapark’taki etkinlikte konuya ilişkin bir açıklamada Milas Kaymakamı Eren Arslan’dan geldi. Kaymakam Arslan, böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek; “Biz toplumda insanlarımızı hiçbir şekilde ayrıma tabi tutmadan eşit, aynı şartları sunmayı hedef alıyoruz. Bu aynı zamanda yasalarımızda da yeri var ve bunu hayata geçiren bir devletiz. Milletimiz de bu konulara oldukça duyarlı. Bugün bu duruma güzel bir örnek olarak etkinlik düzenledik. Gönüllü olarak bu etkinliğe destek veren Hür Pedal ve Eş Pedal isimli bisiklet derneklerine, engelli kardeşlerimize farklı bir duygu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Her insanın aslında bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Bu sebeple engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara kayıtsız kalmamalı ve her türlü desteğin verilmesi gerekiyor ve bu toplumsal duyarlılık konusunda da bir kez daha çağrıda bulunuyorum.

Devletimiz maddi ve manevi olarak çok önemli hizmet sunduğu da bir gerçek, bir hakikat olarak karşımızda duruyor. O yüzden kardeşlerimizin taleplerini, çektikleri sıkıntıları ya da onlara sunulması gereken ayrıcalıkları hepimiz bilmek ve desteklemek durumundayız. Çok şükür devletimiz bu manada hem maddi hem de manevi olarak çok önemli hizmetler sunmakta, bunlar artarak devam edecektir, buna inancım tamdır. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından başlayan etkinlikte, Milas Kaymakamı Eren Arslan başta olmak üzere etkinliğe katılan protokol ile Hür Pedal Bisiklet Derneği ve Eş Pedal Bisiklet Derneği üyeleri, bisikletlerin arkasına birer görme engelli alarak, onlarla Atapark’ta tur attılar. Ön ve arkada pedalı olan ve Tandem denilen bisiklette pedal çeviren görme engelli vatandaşlarımızın bazıları ilk kez bisiklete bindiğini ve büyük bir keyif aldığını söyledi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık