Sağlık çalışanlarına hizmet içi eğitim…

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde ve bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan doktor, hemşire ve ebelere, bazı hastalıklar için güncel verilere dayalı eğitim verildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kırova ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Sağlık çalışanlarına hizmet içi eğitim…

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından her yıl belli dönemlerde, kurumda görevli personele verilen hizmet içi eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Madde bağımlılığı, Tüberküloz, kanser ve genel manada halk sağlığı konusunda, uzmanlar tarafından verilen eğitimde, hastalıklarda tanı ve tedavisi, korunma yolları hakkında detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Madde bağımlılığı konusunda Uzm. Dr. Duran Ada, Milas Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Necla Günay Keskin ve Milas Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Sosyal Çalışmacı Hande Nur Taşkıran, Tüberküloz ile ilgili de Muğla Verem Savaş Merkezi’nde görevli Uzm. Dr. İsmail Hakkı, eğitime katılan aile hekimleri, hemşire ve ebelere il merkezi ve ilçelerdeki verileri paylaştılar.

İlçe Sağlık Merkezi’nde görevli Uzm. Dr. Duran Ada; madde bağımlılığı nedir, tedavi edici kurumlar ve özellikleri, kullanıma bağlı TCK’da verilen cezalar gibi konularda bilgi aktarılırken, Muğla Verem Savaş Merkezi’nde görevli Uzm. Dr. İsmail Hakkı tarafından da; verem nedir, tanı ve tedavisi, koruma yolları anlatıldı.

İlçemizde kanser taramalarının arttırılması yönünde aile hekimi ve aile sağlığı elamanlarıyla veri paylaşımı yapılan eğitim ile ilgili Milas İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova; “Belli aralıklarla yapılan bu eğitimin amacı, topluma nitelikli sağlık hizmeti sunumunu sağlamaktır. Profesyonel yetkinliklerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi isteniyorsa, sürekli eğitim de gereklidir. Çünkü sağlık çalışanlarımızın, halk sağlığını etkileyen sosyal ve teknolojik değişikliklere ayak uydurması o alandaki eğitimin sürekliliği ile mümkündür. Bu anlamda etkili sağlık hizmet sunumunda gerekli bilgi, beceri ve davranış kazanmaları ancak hizmet içi eğitim süreçleri ile sağlanabilir. Bu bağlamda ihtiyaçları belirleme, bu ihtiyaçlara uygun programlar geliştirme, bu programları planlama, uygulama ve değerlendirme gibi kapsamlı bir çalışmayı kapsayan hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz.

Yaşam boyu eğitimin bir gereği olarak verdiğimiz hizmet içi eğitimlerle, çalışanlarımıza mesleklerinde daha başarılı, üretici ve mutlu olmasını sağlayacak bilgi, beceri ve tutumlar kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık