Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Seçilirsem bir metrekare bile yer satmayacağım”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçemizdeki basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında karara bağladığı 10 milyonluk borçlanma ve Milas Belediyesi tarafından satışa çıkarılan eski köy tüzel kişiliklerine ait araziler üzerinden Başkan Tokat’a çağrıda bulundu. Seçimlere az bir süre kala böyle bir satış ve borçlanma işleminin etik olmadığını belirten Saylak; “Milas halkı adına sevgili başkanımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin bu karardan vazgeçin” dedi ve ekledi:

“Seçilirsem bir metrekare bile yer satmayacağım”

Uzunyuva Restaurant’ta gerçekleşen akşam yemeğine, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ve eşinin yanı sıra; AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder ile ilçemizdeki basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler ve eşleri katıldı.

Başkan Aday Adayı Barış Saylak, geceye yarım saat geç geldiği için özür dileyerek başladı ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Her şeye rağmen, her şeye inat iyi ki varsınız, iyi ki varız. Hepiniz hoş geldiniz. Bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız buradaydı ve basına kapalı bir toplantı yaptık. Bu nedenle geç kaldık.

Ne kadar kutlama yapılabilir veya yapılamaz ama ben yine de tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Öncelikle bu akşam bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bugüne kadarki meslek hayatımda birlikte çalıştığım arkadaşlarım oldu. Her zaman ve her koşulda, yaşadığınız sıkıntıları ve içinde bulunduğunuz durumları bilerek, elimden geleni yapmaya, sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Bundan sonra da bu böyle olacak. Takdir edersiniz ki, sizlerin de bildiği gibi bir yola çıktık, hizmete talip olduk. AK Parti’den aday adaylığı başvurumu yaptığım gün söylediğim bir şey vardı. Ayrıldığım, geride bıraktığım mahallemle ilgili en ufak olumsuz bir eleştiriyi duymayacaksınız demiştim. Yine mevcut belediye yönetimi ile ilgili sadece hizmete dönük eleştirilerin olabileceğini ama asla hakarete, karalamaya, benim ağzımdan bir küfre, ne benim ne de arkadaşlarımın sosyal medya hesaplarında olumsuz bir yorum yapılmayacağını söylemiştim. Bugüne kadar bu konuda bütün çabamızı gösterdik. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımdan da ricam, bu duyarlılığımızın altını çizmenizdir.

Geçtiğimiz günlerde eskiden belediye başkanlığı yapmış değerli başkanlarımıza ve mevcut belediye başkanımız, değerli arkadaşım Muhammet Tokat’a yaptığım ziyarette de bunun altını özellikle çizdim. Sosyal medya üzerinden hakaret etmek, karşı tarafı rencide etmek çok kolay bir şey… Sosyal medya güzel bir alan ama doğru bir şekilde kullanılırsa güzel bir alan. Öbür türlü olduğunda, Milas’ın yaşadığı 2 ayrı acı örneği hepimiz hatırlıyoruz. Gencecik iki kardeşimiz hayatını kaybetti, iki kardeşimiz de cezaevine girdi. Bir kez daha sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Barış Saylak ve arkadaşlarından, seçimin sonuna kadar asla olumsuz, hakaret içeren hiçbir paylaşım duymayacak, görmeyeceksiniz.

Biz daha iyisini yapmak için yola çıktık. Biz, Milas’ın sahipsiz olmadığını, Milas’ın çaresiz olmadığını ortaya koymak için yola çıktık. Milaslı hemşehrilerimiz bugüne kadar hep şarkı dinledi, bundan sonra şarkı söylemelerini istediğimiz için yola çıktık. Bu anlamda Milas’ta, değişim zamanının geldiğini düşünüyoruz. İddiamızı ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki günlerde de projelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Bugün, gündüz saatlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatına bir ziyarette bulunduk. Orada söylediklerimi bir kez de sizlere aktarmak istiyorum. Değerli Belediye Başkanım Muhammet Tokat’a ve meclis üyelerine, Milas halkı adına çağrıda bulunuyorum. Seçime 2,5 ay kala borçlanma yetkisi alması ve köy ortak mallarının satışa çıkarılmasını çok şık bulmuyorum. Bunun kararının 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerden sonra Milas halkı tarafından verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2013 yılından beri söylediğim bir şey var; Köy ortak malları, o köyde yaşayan insanların alın terleriyle, imeceleriyle oluşmuştur. Orada doğmuş, büyümüş çocuklarımızın hakları vardır onların üzerinde. Bugüne kadar ekonomik sıkıntılar veya başka nedenlerden dolayı satıldı fakat en azından bundan sonrası için sevgili başkanım aklı selim galip gelsin bu satışı erteleyin. En azından 31 Mart sonrasına erteleyin.

Kaldı ki CHP’nin genel politikasında köy mallarının satılmaması, yerel yönetimler genelgesidir. Burada amacım siyaset yapmak falan değil. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Yasası ile ilgili bazı revizyonlar yapılacak. Dolayısıyla bu konuda sevgili başkanımdan bir sevindirici haber bekliyoruz.

Eğer Milas halkı bu görevi bizlere verirse, Barış Saylak olarak söz veriyorum; bir metrekare yer satmayacağım. Yönetici koltuğunda oturan kişilerin görevi mazeret üretmek değil, çözüm üretmektir. Eğer bir ilçeyi, ili ya da ülkeyi yönetmeye talipseniz, oranın sorunlarıyla da ilgilenecek, gerekli çözümleri bulacaksınız. Bu makamlar, şikâyet yeri değil, icraat makamlarıdır.”

MHP ilçe teşkilatına yapılan ziyaretle ilgili basın kuruluşlarına bilgi verilmemesini bir aksaklık olarak değerlendiren AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, kendi ekibinin de bu konuda bazı sıkıntıları olduğunu ancak en kısa zamanda bu eksikliğin giderileceğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Saylak’a; “Madem bu kadar satışa karşısınız, Yeniköy ve Kemerköy’deki özelleştirmeler bu kentte ekonomik yönden büyük sorunlar bıraktı. Kaldı ki bu santraller atıl bir vaziyette de değildi. Sonuçta adayı olduğunuz parti tarafından özelleştirme kararı alındı. Satışa bu kadar karşı iseniz neden özelleştirme taraftarı olan bir partiden aday oldunuz” şeklinde bir soruya cevap, Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder’den geldi.

Önder; “Öncelikle ben de sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. AK Parti Yeniköy’ü sattı denildi. Arkadaşlar AK Parti özelleştirmeye karşı bir parti değil. CHP’li Milas Belediye Başkanı ‘biz özelleştirmeye karşıyız’ diye ve bu uğurda Yeniköy’de, Kemerköy’de, hatta ülke genelindeki tüm satışlara karşı olduğunu belirten eylemler içerisinde bulundu. Biz, köy tüzel kişiliklerinin geri dönmesini istiyoruz demesine rağmen köy tüzel kişiliklerinin elinde hiçbir şey kalmamacasına çalışma içerisinde olmasını eleştiriyoruz. Hem köy tüzel kişiliklerinin geri dönmesini istiyorum diyeceksin, hem de köy tüzel kişiliklerine ait tüm malları satacaksınız. İşte Barış Bey bunu eleştiriyor. Bu tutum bir tezat teşkil ediyor.

Öte yandan henüz gündeme gelmeyen 51 milyon liralık bir gayrimenkulün satışı söz konusu… Rayiç bedelinin tespiti için belediyeden meslek odalarına yazılmış bir yazı var. Sadece emlak beyan değeri üzerinden bu gayrimenkullerin bedeli, 51 milyon liradır. Yaklaşık olarak 25 parça bir gayrimenkul… Bu ayın 17’sinde yapılacak satış işleminin ardından bu işlem yürürlüğe girecek.

Barış Saylak ise, 24 yıl ekmeğini yediği Milas Belediyesi’nin ekonomik sıkıntı içinde olmasının yüreğini acıttığını belirterek; “Ancak nereye kadar satacaksınız. Biliyoruz, emlak vergi muafiyeti 2022 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bunun tahsilatı ise 2023’te gerçekleşecek. Bu nedenle artık yeni kaynaklar yaratma zamanı geldi de geçiyor. Bugün sadece Milas Belediyesi ekonomik sıkıntılar içinde değil, birçok belediye bu sorunu yaşıyor. Anlaşılan o ki, 2012 yılında çıkan 6360 sayılı yasayı biz iyi okumamışız. Dersimize iyi çalışmamışız. Öncesinde önlem almamışız. Komisyon kararlarıyla Büyükşehir’e neyimiz var, neyimiz yok teslim etmişiz. Kısaca böyle bir dönemde biz o zor göreve talip olduk” dedi.

MHP ile ittifak hangi aşamada diye sorulan bir soruya ise; “Yukarıda anlaşmanın genel hatları belirleniyor. Yerelde ise biz her konuda anlaşırız. Her iki tarafın da bu konuda bir sıkıntısı yok” diye yanıt veren Başkan Aday Adayı Saylak, projelerinden de küçük tiyolar vererek konuşmasını tamamladı.

        

 

  

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis