Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şehit Metin Özcan Stadı, yeniden hizmete girdi…

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir süre önce yenilenen Şehit Metin Özcan Stadyumu’nun yeniden hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen tören için ilçemize geldi. Bakan Kasapoğlu, son 17 yılda spora verilen desteğin ve yatırımların, Cumhuriyet dönemindeki tüm yatırımların üç katı olduğunu belirterek; Milas’a butik bir yüzme havuzu, 10 mahalleye spor tesisi ve üç okulda Gençlik Merkezi aracılığıyla eğitim saatlerinin dışında sportif faaliyetler düzenleneceği müjdesini verdi.

Şehit Metin Özcan Stadı, yeniden hizmete girdi…

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP İl Başkanı Kadem Mete, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, stadyuma adı verilen Şehit Metin Özcan’ın anne ve babası, ilçemizdeki tüm spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, ilçemizdeki resmi dairelerinin amirleri ve sporcuların katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

“Kulüplerimiz ve Milli Takımımızın Muğla’da kamp yapması için destek istiyoruz”

Törende ilk konuşmayı yapan Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan oldu. Milletvekili Gökcan; “Bugün Milas’ta açılışını yaptığımız futbol sahası 1993 yılında Tunceli’de şehit düşen Metin Özcan kardeşimizin adını taşıyor. Şahadeti öncesinde Milasspor’da futbol oynayan şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Muğla’mız; doğası, iklimi, tarihi, kültürü ve coğrafi özelliklerinin yanı sıra nitelikli otellerde sunulan kaliteli hizmetleriyle de Türkiye ve dünya turizminde önemli bir yer tutmaktadır. Bakanlığınız tarafından yürütülen sporcu fabrikaları projesinde Muğla’mızın da yer alması ilimize önemli katkılar sağlayacaktır. Turizmde marka olan Muğla’mızda uluslararası organizasyonların yapılabileceği kalitede ve sayıda her türlü spor dalı ve kamp tesislerinin sayılarının arttırılması ilimiz için büyük bir önem arz etmektedir. Bunun gerçekleşmesiyle birlikte ülkemizin tanıtımına katkı ve turizm sezonunun da 12 aya yayılması sağlanacaktır.

Sezon arasında futbol kulüplerimizin Muğla’mızda kamp yapması için tesislerimiz mevcut… Kulüplerimizin ve Milli Takımımızın kamp yapması için bakanlığınızdan destek bekliyoruz.

Stadyumun ilçemize ve Muğla’mıza hayırlı-uğurlu olmasını diliyor, nice şampiyonların ve başarılı sporcuların çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

“Stadyum spor camiasına, ilçemize hayırlı olsun”

Milletvekili Gökcan’ın ardından bir diğer Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir kürsüye geldi. Milletvekili Demir ise şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızın ilimize teşriflerinden önce hizmetleri ulaştı. Bugüne kadar bizleri hiç geri çevirmedi. Milletvekili Kardeşim Yelda Hanım ile birlikte defalarca yanına gittik, her defasında da elimiz dolu geldik. Bu nedenle Sayın Bakanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu güzel eserlerden birisi de şu an içinde bulunduğumuz stadyum… 30 yıl önce yapılmış, yaklaşık 10 yıl atıl kalmış, daha sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze devrolduktan sonra bir ihale ile Milas’ımıza böylesine güzel bir eser kazandırıldı. Bugüne kadar başarılarıyla adından söz ettiren sporcularımız, bu stadyuma kavuştuktan sonra hem ülke çapında, hem de dünya çapında çok daha büyük başarılara imza atacaklardır. Onlara da bu vesile ile başarılar diliyorum.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız sadece futbola yaptığı yatırımlarla kalmıyor. Sporun her branşında çok önemli hizmetleri peş peşe hizmete sunuyor. Örneğin Gençlik Merkezlerimiz… Şahsımca olağanüstü bir proje… Çünkü o merkezlerde hem spor, hem ilim, kültür, sanat, kısaca her alanda gençlere çok önemli hizmetler veriliyor. Son zamanlarda başlatılan ‘Dene-Yap’ Projesi de bunlardan biridir. Türkiye’nin 13 ilinde başlatılan bu projede, Muğla’mız da yer alıyor.

Bildiğiniz gibi Muğla, aynı zamanda bir öğrenci kentidir. Yanlış hatırlamıyorsam 2002 yılında sadece 2 bin öğrenci yurtlarda kalabiliyordu, oysa bugün 6 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. 6 bin öğrenci adeta kendi evinde kalır gibi yurtlarda barınabiliyor. Bu da çok önemli bir hizmettir. Ben sözü fazla uzatmayacağım çünkü Sayın Bakanımızın sizlere başka müjdeleri de olacak. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarken, stadyumun spor camiasına, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Genç nüfusumuzu, gençlerimizi geleceğe güvenle taşımalıyız”

Muğla Milletvekili Demir’in ardından kürsüye bu kez Muğla Valisi Esengül Civelek geldi. Vali Civelek; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan-bayrak-millet ve ülke için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi; rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Hepinizin bildiği üzere ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Genç nüfusumuzun, gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, sağlıklı-mutlu ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilerek geleceğe hazırlanmaları, spor ve diğer etkinliklerle kötü alışkanlıklardan korunmaları ülke geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla gençlerimizin spora olan ilgisini arttırmamız, gençlerimizde spor merakı ve bilincini oluşturmamız önemlidir. Gençlerimizin gerçekleştirecekleri sportif aktiviteler, onların yetenek, enerji ve serbest zamanlarını daha etkin ve verimli değerlendirmelerine, kişisel gelişimlerine; centilmenlik, toplum ruhu gibi değerleri kazanmalarına katkı sağlayacaktır.

Bakımı, onarımıyla yenilenerek yeniden hizmete sunulan Şehit Metin Özcan Stadyumumuzda da ‘herkes için spor’ anlayışıyla tüm vatandaşlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız sportif faaliyetlerde bulunabilecekler.

Sayın Bakanım. Şehit Metin Özcan Stadyumu başta olmak üzere ilimiz genelindeki gerçekleştirilen tüm spor tesisleri ve devam etmekte olan yatırımlar için size müteşekkiriz, şükranlarımızı sunuyoruz. Yenilenen Şehit Metin Özcan Stadyumu, hayırlı-uğurlu olsun.”

Muğla Valisi Esengül Civelek’in ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kürsüye geldi.

“Son 17 yılda spora verilen destek ve yatırım, cumhuriyet dönemindeki yatırımları üçe katladı”

Bakan Kasapoğlu, stada adını veren Şehit Metin Özcan başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için herkesi bir Fatiha okumaya davet etti. Kendisi ve törene katılan tüm protokol üyeleri ve vatandaşların Fatiha okumasının ardından konuşmasına başladı ve şunları söyledi:

“Ülkemiz, 2002 öncesi ve sonrası olmak üzere pek çok alanda ikiye ayrılıyor. Her alanda gerçekten ciddi atılımlar gerçekleştirildi, gerçekleştirilmeye de devam ediliyor. 2002 sonrası; ekonomiden sanayiye, sanayiden eğitime, eğitimden teknolojiye, ulaştırmaya, sağlığa ve spora kadar pek çok alanda devasa yatırımlarla ülkemizin her köşesi buluştu. Elbette bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın o engin ve güçlü vizyonu sayesinde oldu. İnşallah bundan sonra da tüm gayretimizle ülkemizi, geleceğe, güçlü yarınlara hazırlayacağız.

Spor; bizleri hem bedenen, hem de zihnen güçlü kılan bir alan… Bu manada, spor yatırımlarımıza baktığımızda Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar yapılan yatırımları, 2002 sonrası 17 yılda üçe katladığımızı görüyoruz. Gerçekten Türkiye’nin bugün, tesislerini, Avrupa ülkelerindeki tesislerle kıyasladığında, dünyanın en yeni ve modern spor tesislerine sahip olduğumuzu görüyoruz. Stadyumlardan yüzme havuzlarına, spor salonlarına, tenis kortlarına, voleybol, basketbol ve futbol sahalarına kadar en modern tesislere sahibiz.

Gerçekten sporu çok fazla önemsememiz gerekiyor. Şahsım olarak kadınlarımızın, sportif alanlarda daha etkin rol almalarını arzu ediyorum. Çünkü kadın, toplumun mimarıdır. Bir annenin, bir eşin bu konuda üstleneceği misyon, bizim spora katılımımızı, spordaki başarımızı ciddi oranda etkileyecektir. Maalesef toplumumuzun spora ilgisi, istenilen düzeyde değil ama bu inşa ettiğimiz tesisler bundan sonra bu ilgiyi de arttıracaktır.

Önceki gün milletvekillerimizle birlikteydik ve Milas ile ilgili güzel projelerimiz var. Bunların bazılarını bugün sizlerle paylaşacağım. Her şeyden önce spora, herkesin kolay bir şekilde erişimini kolaylaştıracağız. Bu anlamda ilçede 10 tane mahalle seçeceğiz ve bu mahallelerde;  futbol, basketbol ve voleybol sahalarını bir arada inşa edeceğiz. Bu konuda Barış Başkanım da farklı projeleriyle zaten bu konuda hazır. Bizler Barış’ı temsil etmek üzere buradayız, İnşallah seçimlerden başarıyla çıkacak ve hep birlikte bu kente hizmet edeceğiz.

Bir başka projemiz de bakanlık olarak diyoruz ki, bu ülke üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke ama ne yazık ki toplumun büyük bir bölümü yüzme bilmiyor. Bu nedenle ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ adında üç ay önce bir proje başlattık ve 100 günde 100 bin kişinin yüzme öğrenmesini sağladık. Baktık ki halkımız bu konuda çok duyarlı ve istekli, bu projenin bir parçası olan yüzme havuzlarımızın sayısını arttırıyoruz. İşte o butik yüzme havuzu dediğimiz bir havuzu da Milas’ımıza kazandıracağız.

Bildiğiniz gibi Gençlik Merkezlerimiz kuruldu. Özellikle okullarımızın bazı sınıflarını, eğitim saatleri dışında tefrişlerini yaparak, gençlerimizi ve tüm halkımızı gençlik merkezlerimizle buluşturacağız.

Elbette amatör spor kulüplerimizi de unutmadık. Bugün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de hem ayni, hem de nakdi yardımlarımız sürecek.

Ben, Şehit Metin Özcan Stadyumu’nun ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, buradan şampiyonlukların, bireysel spor branşlarında da yurt ve dünya çapında başarılı sporcuların yetişmesini temenni ediyorum.”   

Yapılan konuşmaların ardından temsili açılış kurdelası kesilerek, ilçemizdeki tüm amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı, Bakan Kasapoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis