CHP SELİMİYE SEÇİM BÜROSU AÇILDI

31 Mart seçimlerine 29 gün kala, CHP-İYİ Parti İtifakı'nın adayı Muhammet Tokat’ın Selimiye Seçim Bürosu, Cumartesi günü çok büyük bir kalabalığın eşliğinde açıldı.

CHP SELİMİYE SEÇİM BÜROSU AÇILDI

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, herkese hoşgeldiniz dedikten sonra yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin içte ve dışta ülkemizi her açıdan büyük bir batağın içine sürüklediğine vurgu yaptı. İlçe Başkanı Göktepe, koca devletin, çeşitli kurumları vasıtasıyla küçük esnafla rekabet edercesine sebze satışına başlayarak, pahalılıktan canı yanan halkı kandırmaya çalışırken, üretimi bitirdiğini ve ülkemizin son kalan sanayi kuruluşlarını da yabancı ülkelere ve yandaşlarına yok pahasına sattığını, ülkenin itibarını içte ve dışta beş paralık yaptığını anlattı.

Daha sonra kürsüye, İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üye adayı Mehmet Çayırlı geldi. Çayırlı, bu seçimlere giderken kurdukları ittifakın temelinin 2017 Nisan’ındaki referendum sürecinde atıldığını, kendilerinin o süreçte, ülkemizin parlamenter demokratik rejimi Cumhuriyetin ortadan kaldırılma çalışmalarına karşı mücadele ettiklerini ve bu mücadelede CHP ile ortaklaştıklarını belirtti ve referandumda az bir farkla, başkanlık sistemi denilen bugünkü tek adam yönetiminin kazanarak, Cumhuriyetin kazanımlarının yok sayıldığını belirterek;

“Bugün 31 Mart seçimlerine giderken, bu seçimlerde iktidar partisinin geriletilmesi, demokratik parlamenter Cumhuriyet sistemimizi yeniden kazanma mücadelesi haline gelmiştir. Bu nedenle, Muğla’da Dr.Osman Gürün ve Milas’ta Muhammet Tokat kardeşimizin başkanlığı için, CHP-İYİ Parti ittifakı oluşturulmuştur. Hepinizi, bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye CHP eski milletvekillerinden Zeki Çakıroğlu geldi. Çakıroğlu, “eski CHP Selimiye Belediye Başkanımız, partimizin Selimiye’deki efsane ismi, ağabeyimiz Mustafa Gül , bizi bugün de yalnız bırakmadı, O’nu ve tüm Selimiyeli kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Atatürk’ün CHP’yle ilgili bir sözüyle başlamak istiyorum. ‘CHP, yüksek karakterli insanların partisidir’ diyor Atatürk. Ben de ekliyorum. Bu yüksek karakteri koruyabilenlerin partisi CHP’nin değerli üyeleri, Selimiyeli kardeşlerim, Belediye Başkan adayımız Muhammet Tokat, iktidarın bütün uğraşmalarına karşın, yapılan bütün soruşturmalardan alnının akıyla çıkmış bir değerli kardeşimizdir. O’nu 31 Mart’ta yeniden Belediye Başkanı yapmak için bütün Selimiyeli kardeşlerimin gayretlerini bekliyorum. Siz, partimizden ayrılarak başka partilerin adayı olanların sözlerine sakın aldanmayın. Bakın, geçtiğimiz gün Akgedik Barajı’ndan Milas’a su getirecek tesisleri, sanki kendileri yaptırmışlar gibi propaganda yapıyorlar. Ben araştırdım. 1053 sayılı yasa gereğince, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat, DSİ’ye 2007 yılında, Akgedik Barajı’ndan Milas’a su verilmesi için başvurusunu yapmış. Projesi hazırlanmış ve şu anda bitme aşamasına gelmiş. Yapılan tesisin parasını da Büyükşehirimiz ödeyecek ve MUSKİ’ye devredilecek ve işletilecek. Yani bu su, CHP’li belediyemizin bir eseridir. Halka yalan söyleyerek iktiara gelmeye çalışanların durumunu 31 Mart’ta sandıkta göreceğiz inşallah. Ayrıca bu kişiler, önce, şimdi adayı oldukları partiye dönecekler ve Ege’deki 18 adamızı Yunanlılara nasıl teslim ettiniz diye soracaklar, ondan sonra bu halkın karşısına çıkacaklar” dedi.

Zeki Çakıroğlu’ndan sonra eski Milas Belediye Başkanı ve 23. Dönem CHP Milletvekili Fevzi Topuz kürsüye geldi ve “31 Mart seçimleri, sadece belediye başkanlığını kazanmak uğruna bir mücadeleden ibaret değildir. Biraz önce Mehmet kardeşimizin de dediği gibi, parlamenter demokrasimizi yeniden kurmak ve ülkemizi tek adam rejiminden kurtarmak için de bir başlangıç olacaktır. Bu nedenle, bu seçimdeki adayımız Muhammet Tokat kardeşimizin arkasında dimdik duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Dün bizler yönettik. Bugün arkadaşlarımız yönetiyorlar, gelecekte de çocuklarımız, gençlerimiz yönetecekler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Zeki kardeşimizin de dediği gibi yüksek karakterli insanların partisi CHP’nin bayrağını daima dik tutacağız” dedi.

Daha sonra büyük tezahürat eşliğinde kürsüye Muhammet Tokat geldi. Tokat, bütün katılımcılara hoşgeldiniz dedikten sonra, bu seçime CHP-İYİ Parti ittifakını oluşturan il ve ilçe yöneticilerine, bu önemli ittifakı gerçekleştirmiş oldukları için teşekkürlerini belirtti. “Bu ittifakın adayı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Daha sonra ittifakın Milas Belediye Meclis üye adaylarını sırasıyla isimlerini okuyarak tanıtan Muhammet Tokat, “başta Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Dr.Osman Gürün’ü, Milas Belediye Başkan adayımız ben Muhammet Tokat’ı ve ittifakımızın biraz önce isimlerini saydığım Belediye Meclis Üyesi adayı arkadaşlarımı, 31 Mart’ta sizlerin oylarına emanet ediyorum” dedi.

Başkan Tokat, “sizlerin oylarıyla 2 dönemdir belediye başkanlığı yapma onur ve gururunu yaşadım. Çok güzel ve çok sıkıntılı dönemlerimiz oldu” dedikten sonra, birinci dönem altyapıya dönük yaptıklarını, ikinci dönem ise büyükşehir olduktan sonra, azalan gelirlere ve 13 mahalleden 132 mahalleye genişleyen hizmet alanına karşın, İl Özel İdaresi dönemindeki eksik hizmetleri tamamlayan önemli çalışmalara imza attıklarını, Türkiye’nin en fazla kırsal mahalle sayısına sahip Belediye olmalarına karşın, Muğla’da kırsal mahallelere en fazla hizmet götüren belediye olduklarını belirtti.

Milas merkez ve kırsal mahallelerinde alt yapı ve üst yapıya ilişkin çok önemli yatırımları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tokat, Milas’ın bütün yollarının kazıldığı bu dönemde çok tepkiler aldığını, sövülmedik yerlerinin kalmadığını, ancak son bir aydaki yağışlarla görüldüğü gibi, çevremizde pek çok sıkıntı yaşanırken, Milas’ın, altyapısı sayesinde ufak tepek şeyler dışında bir sorun yaşamadığını vurgulayarak, bunun, dışardan gelen kişilerce daha iyi görülebildiğini, verdiği örneklerle aktardı.

Selimiye’deki pazaryeri projesinin hazır olduğunu, bu dönemde bu projeyi hemen uygulamaya başlayacaklarını belirten Muhammet Tokat, “ancak son bir kararnameyle Cumhurbaşkanımız bütün kamu ihalelerini durdurdu. Bu kaldırıldığı anda ihalesi yapılacak ve pazar yeri projemiz uygulanmaya başlayacaktır” dedi.

“Biz yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla karşınızdayız. Önümüzdeki seçimlerde en doğru kararı vereceğinizden zerrece kuşku duymuyorum. Kararınızın başımın üstünde yeri vardır.

Daha sonra, bir konuda daha hassasiyetinizi rica ediyorum, çok dikkatli konuşacağım diyen Tokat, “Biz kesinlikle insanların kandırılarak,  mağduriyet edebiyatı yaparak oy toplamaya çalışmasına izin vermeyeceğiz” dedi. “Herkesin doğruyu bilmeye hakkı var” diyen Tokat, Barış Saylak’ı kastederek, partinin imkanlarıyla belediyeye girdiğini, bir kardeşinin partinin imkanlarıyla İl Genel Meclisi Üyesi olduğunu, diğer kardeşini Belediye Başkan Yardımcısı olarak  kendisinin atadığını belirtti. “Parti imkanlarıyla da yakın akrabalarını Belediyeye doldurmuş. Sonra mağdur olmuş. Ben kurban olurum böyle mağduriyete” diyen Başkan Tokat, 2009 yılında kendisinin İlçe Başkanı olduğu dönemde Barış Saylak’a, CHP’nin Belediye Başkan adayı olması için kendisinin söylediğini, ancak aylarca dolaştıktan sonra, son dört günde, hesap-kitap yapıp kazanamayacağını düşündüğünden, aday olma cesaretini gösteremediğini ve vazgeçtiğini, bu nedenle kendisinin Belediye Başkan adayı olarak çıktığını anlatarak, “biz seçimi kazanıp kazanamayacağımıza bakmadık, elimizi değil, gövdemizi ortaya koyduk ve çatır çatır seçimleri aldık” dedi. Şimdi ise bu kişinin mağduriyet edebiyatı yaptığını belirtti.

“Bakın, bir insan takım değiştirebilir, parti değiştirebilir, hatta düşüncesini de değiştirebilir. Ama bunu halka kendi gerekçeleriyle anlatmak zorunda. Cumhuriyet Halk Partisi’ni kötüleyerek, bizleri kötüleyerek, sanki bir haksızlık, mağduriyet varmış gibi, ağlayarak ve sızlayarak Cumhuriyet Halk Partilileri kandırmasına kesinlikle izin vermiyeceğiz. Bir insan 52 yaşına kadar Cumhuriyet Halk Partili olup, AKP ve başkanı Erdoğan’a karşı dururken, birkaç ay içinde nasıl olup da, gökten vahi mi geliyor da, şimdi, ‘reisim, büyüksün, baş tacımsın, elini öpmeye gelicem’ diyebiliyor? Milas Belediyesi’ni bu insanlar mı yönetecek” diyen Muhammet Tokat, daha sonra şunları söyledi:

“Bakın İYİ Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Bey burda. Biz de yeni öğrendik. Dedi ki, “Eylül ayında bu arkadaş bizim adayımız olmak için bizle görüştü.” Sonra ordan çıkıyor, Ankara’ya AKP Genel Merkezi’yle görüşüyor.. Aynı gün CHP Genel Merkezi’ne de gittiğini biz biliyoruz. AKP’yle görüşmeye gittiğini biliyoruz ama İYİ Parti’yle görüştüğünü de yeni öğrendik. Bu ne biçim anlayış, bu ne biçim siyaset, bu ne biçim bir duruştur. Hiç bir menfaat, hiç bir korku, bizim şahsiyetimizi, düşüncemizi, yolumuzu ve çizgimizi değiştiremez.

Bütün hemşerilerimizin oylarına talibim. Herkesin oyuna talibim. Ama herkesin oyunu alacağım diye asla ve kata şekilden şekile girmeye, herkese kendimi farklı göstermeye, kişiliğimi değiştirmeye, yol ve izimi değiştirmeye gerek yok.

Bu duygularla, huzurlarınızda bu sözlerimi bir senet olarak imzalıyorum. Şartlar ne olursa olsun şu üç değerden asla vazgeçmeyeceğim: Doğruluktan ve dürüstlükten asla vazgeçmeyeceğim. Halka hizmet aşkından asla vazgeçmiyeceğim. Cumhuriyet değerlerinden ve Atatürk’ün yolundan asla vazgeçmiyeceğim.”

Seçim Bürosu’nun açılışı, büyük bir coşkuyla, “Martın sonu bahar” tezahüratları altında gerçekleştirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık