“SONSUZA KADAR UNUTMAYACAĞIZ”

Milas’ta yaşayan Kore Gazileri, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park tarafından ziyaret edildi. Ateşe Park, “Sizleri sonsuza kadar unutmayacağız” diyerek 20’li yaşlarda Kore’de savaşan gazilere gençlik yıllarını sembolize eden heykelcik hediye etti. Etkinliğin sonunda ise, 2 gazi torunu öğrenciye eğitim yardımı yapıldı.

“SONSUZA KADAR UNUTMAYACAĞIZ”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi binasında düzenlenen programa; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın ve Güney Kore Milli Marşının okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, “69 yıl önce dünya barışı ve insanlık uğruna Güney Kore’de Koreli kardeşleriyle birlikte var olma savaşı veren kahraman Kore gazilerimizi ve ailelerini, Güney Kore devleti adına Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park, ziyarete gelmiş ve onurlandırmıştır. Güney Kore devleti ve kendisine, tüm Kore gazileri ve aileleri adına teşekkür eder saygılarımı sunarım. 1950 yılında bir ülkenin özgürlüğü ve dünya barışı için Birleşmiş Milletler ilk silahlı müdahale kararı aldı. Birleşmiş Milletlerin kararına ilk olumlu cevap Türkiye tarafından verildi. Ancak bu cevap sembolik değil, gerçekten üstün muharebe güç ve kudretine haiz tugay birliğin Birleşmiş Milletler ordusu emrine verilmiştir. Türk tugayı Kore muharebelerinde aldığı tüm görevleri büyük başarı ve kahramanlıklarla yerine getirerek Türk’ün kudretini bütün dünyaya duyurdu” dedi.

Sarban’ın ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “fedakarlığın en önemli göstergesi olan gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kore devleti, şehit ve gazilerimiz konusunda ne kadar hassas olduğunu bugünkü etkinlikle bir kez daha göstermiştir.”

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Park, “69 yıl önce hiç duymadığınız, coğrafi olarak hiç bilmediğiniz Kore’ye gittiniz. Orada kahramanca savaştınız. Sadece savaşmadınız, anne ve babasını kaybeden çocuklarla beraber yaşadınız, ekmek verdiniz. Ben veya biz, Kore Devleti olarak sizi unutmuyoruz. Sonsuza kadar unutmayacağız. Sizin sayenizde Güney Kore, gelişmiş bir ülke oldu. 69 yıl önce 8 bin kilometre ötedeki bir ülkeye giderek kanınızdan, canınızdan oldunuz. Tekrar teşekkür ediyorum. Bunun gibi faaliyetler devam edecek” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından gazilere heykelcik hediye edildi. Daha sonra 2 gazi torununa ise eğitim yardımı yapılmasıyla program sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık