CHP İl Başkanı Zeybekoğlu: “Madımak Ateşi Sönmedi”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Madımak Katliamı’nın 26.yılında gerici zihniyet tarafından katledilen aydınları saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Zeybekoğlu:  “Madımak Ateşi Sönmedi”

2 Temmuz 1993 yılında ülkemizin birlik beraberliği, kardeşliği için Sivas’ta bir araya gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlarına yapılan insanlık dışı katliamın 26'ncı yılında bu ateşin sönmediğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ne yazık ki Sivas Madımak katliamını gerçekleştirenlerin cezalandırılmadığını, zaman aşımı kavramının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Zeybekoğlu; “2 Temmuz 1993 Sivas Madımak katliamı sadece Sivas ya da ülkemiz için değil, insanlık için de kabul edilemez bir olaydır. Ülkemizin birlik, beraberliği için farklı düşüncelerin kardeşçe bir araya gelebileceği, bereketli Anadolu coğrafyasında türkülerle, şiirlerle buluşulabileceğinin en güzel örneklerinden biri 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta yaşanmış, bu birliktelik karanlık zihniyetler tarafından sabote edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 33 aydınının ne yazık ki yakılan otelden çıkmasına izin verilmemiş, 26 yıldır da yanan bu ateş adalet yerini bulmadığı için sönmemiştir. Ne yazık ki adalete zaman aşımı kavramını getiren ve Madımak katliamının faillerini, avukatlarını ödüllendiren zihniyetler yüzünden de bu ateş sönmeyecektir.

Ülkemizin birliği ve beraberliği, kardeşçe, barış içinde herkesin bir arada mutlu yaşaması için, aydınlık bir Türkiye için sazıyla, türküleriyle, yazıları, şiirleri ile emek veren, mücadele eden ve ne yazık ki karanlık zihniyetli yobazlar tarafından Madımak’da katledilen 33 aydınımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün izinde, vicdanı, fikri, irfanı hür nesillerle ilelebet payidar kalacak ve bu karanlık zihniyetlere hiçbir zaman teslim olmayacaktır.” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık