Su ürünlerini sevip tanısınlar diye

Oktay ÇAYIRLI -

Su ürünlerini sevip tanısınlar diye

Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerinin su ürünlerini tanıması ve sevmesi amacıyla etkinlik düzenlendi… Etkinlik kapsamında minik öğrenciler tarlada ve denizde üretilen balıkları yakından görme fırsatı bulurken, Milas - Bodrum Karayolu üzerindeki yunus gösteri parkında gerçekleştiren gösteriyi de izlediler…

İlkokul çağındaki çocukların su ürünlerini yakından tanımaları ve sevmeleri amacıyla her yıl Mart veya Nisan ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik bu yıl da yine Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlendi.

 

İlk durak Tarla Balıkçılığı

Dün sabah saatlerinde Avşar Ovası’nda balık üretimi yapılan toprak havuzları gezen Sakarya İlkokulu öğrencileri daha sonra Güllük Dalyanında yer alan Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Milas Güllük Balıkçılık İdare Binasına geçerek burada su ürünleri mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirme sunumunu izlediler.

Öğlen saatlerinde ise öğrencilere Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri Şaban Karakoç, Akın Coşkun, Coşkun Demir, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan, Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Hayal Demirhan ve Kılıç Holding yöneticileri de katıldı. Protokol tarafından öğrencilere balık ikramında bulunuldu.

 

Yunus gösterilerini

izlediler

Program kapsamında günün son etkinliği ise Milas Bodrum Karayolu üzerinde yer alan Yunus gösteri yerinde gerçekleşti. Protokol ve öğrenciler, yunusların gösterilerini beğeni ve alkışlarla izlediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık