Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği: 2019 EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN MAKYAJLI ZAMLARI KABUL ETMİYORUZ.

Tüm emekli Sen Milas Temsilciliği, son yapılan maaş zamlarının ne kadar düşük ve adaletsiz olduğunu belirten yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği: 2019 EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN  MAKYAJLI ZAMLARI KABUL ETMİYORUZ.

“En düşük işçi emeklisinin aylığı 1026 liraydı, 1130 lira oldu.            Zam 104 lira.

En düşük çiftçi emeklisinin aylığı 1178 liraydı, 1298 lira oldu.          Zam 120 lira.

En düşük esnaf emeklisinin aylığı 1249 liraydı, 1376 lira oldu.        Zam 127 lira.

En düşük memur emeklisinin maaşı 2075 liraydı, 2297 lira oldu.    Zam 222 lira.

Cumhurbaşkanı maaşı 59000 liraydı, 74500 lira oldu.                     Zam 15500 lira.

Açlık sınırı 1941 lira.  Yoksulluk sınırı 6322 lira.

Vekillere %26     Millete %10.7

BU AYIPTIR, GÜNAHTIR, KUL HAKKI YEMEKTİR!

 Yeni bir yıla 2,5 milyon kamu çalışanı ve yaklaşık 13 milyon emekli hükümetten yapılacak açıklamalara kulaklarını çevirmiş bir umutla beklemekte iken ilk açıklama geldi;

16 yıllık iktidarının 11 yılında enflasyon hedefini tutturamayan AKP 2018 yılında %7 hedefini %20.8 olarak revize etmek zorunda kalmıştır. Sürekli olarak kamu emekçilerine ve Emeklilerine enflasyon farkı” ödenmesi kamu emekçilerini ve emeklilerini zarara uğratan bir mekanizma olarak kullanmaktadır.

 Açıklanan enflasyonla birlikte kamu emekçilerinin ve emeklilerin 15 Ocakta alacakları maaş da netleşmiş oldu. %4 maaş zammına ilave olarak %6,7 enflasyon farkı ile birlikte %10,7 maaş artışı gerçekleşmiş oldu.Oysa bir yılda elektriğe %41 doğal gaza %30 zam yapıldı.

Dünyada hiç bir ülke yoktur ki çarşı/pazar fiyatları sürekli artarken, resmi enflasyon rakamları sürekli düşsün.

Her yıl vergi dilimleri yeniden değerleme oranına göre arttırılırken, bu yıl yeniden değerleme oranı %23,73 olmasına rağmen İğneden ipliğe Otomatik olarak Maktu vergi ve Harçlara %23,73 zam yapılırken, Cumhurun Başı olan AKP Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanına %26 Zam yapılırken, Biz Emeklilere %10.7’ lik zam yapılması demek Sayıları yaklaşık 13 Milyon bulan biz emekliler ile alay etmek anlamına gelmektedir.

Türk-İş verilerine göre 2018 Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1,943 TL iken, yoksulluk sınırı 6,328 TL’dir. TÜİK verilerinin bile altında belirlennen 2,020 TL olarak belirlenen asgari ücret %20’lik ikinci vergi diliminden vergilendirilmekle karşı karşıya kalacaktır.

31 mart yerel seçimlere doğru giderken; Tüm Emekli Sen olarak  Emeklinin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde demokratik tepkilerimizle meydanları ısıtmanın yanında bize reva görülen bu yaşamın sorumlularına sandıkta hesap soracağız.

Umutlarımızı büyütme duygularıyla yeni bir yıla girerken emeklilere reva görülen sefalet ücretleri ve açlık sınırının altında maaş artışlarıyla karşı karşıyayız.

Emekliyiz insanız ve insanca yaşanacak bir gelirimiz olsun istiyoruz.Mutfakta yangının olduğu,markete gidemez,çarşıya çıkamaz olduğumuz bir dönemde gerçekte çok yüksek olmasına rağmen kimi bürokratların kovularak ve de gereksiz kalemler üzerinden hesaplamalar yapılarak düşürülen resmi enflasyon rakamlarının altında yapılan maaş zamlarıyla biz emeklilerin insanca yaşaması olası değil.

Emeklilerin ve emekçilerin sırtından saltanatını sürdürenler!Bilinki bizler açlık sınırının altında ki bir geliri ve %10  luk adaletsiz maaş artışını kabul etmiyoruz.Açlığa mahkum etmeye çalıştığınız 13 milyon emekli olarak sefalete teslim olmayacağız.

Biz emekliler çalışma yaşamından emekliyiz,ama haklarımızın korunması ve geliştirilmesi,torunlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakma mücadelesinden emekli olunmayacağı bilincindeyiz.

Sermayenin her dediğini yapan iktidar; zaten işletme gideri olan ve vergiden düşülen poşetlerin bile paralarını halktan çıkartmak istiyor.

Tüm Emekli Sen olarak yaşanan bu uygulamaları kabul etmiyoruz.

Hiç bir emekli açlık sınırı altında maaş almamalıdır.

Emeklilerin maaş bağlama derhal düzeltilmelidir.

Biz emekliler asgari bir yaşam değil insanca yaşam ve sürdürebilecek ücret istiyoruz.”

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık