Tüvtürk İşçileri İşe Dönme Davalarını Kazanmaya Devam Ediyor

Muğla Tüvtürk’te örgütlenen DİSK’e bağlı Nakliyat İş Genel Merkezi’nce bir açıklama yapılarak, sendikalı oldukları için işten atılan işçiler adına açılan bir davanın daha kazanıldığı bildirilerek, 702 gündür süren direnişle ilgili gelinen noktayla ilgili şu açıklama yapıldı:

Tüvtürk İşçileri İşe Dönme Davalarını Kazanmaya Devam Ediyor

Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de örgütlenmesini tamamladıktan sonra işveren, baskılara rağmen sendikadan istifa etmeyen üyelerimizden  18 işçiyi işten atmış, atılan üyelerimizden 16 üyemiz adına işe iade davaları açılmıştı. Muğla, Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da iş mahkemelerinde açılan davaların tamamında işe iade davaları kazanılmış oldu. Mahkemeler ayrıca işvereni sendikal tazminat ödemeye mahkum etti.

Sadece Fethiye’deki bir davada mahkeme; işe iadeyi kabul etmiş, fakat sendikal tazminat vermemişti. Ancak sendikamız avukatı Av. Tacettin Çolak’ın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde yaptığı itiraz ve girişimleri ile o davada da sendikal tazminat kararı verilmek üzere bozuldu.   

Mahkemelerce karara bağlanan davalarda; işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenle yapıldığı kabul edilerek, işe iadeye, işçinin başvurusuna ve işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında SENDİKAL TAZMİNATA hükmedilerek, ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verildi.

Böylece Muğla Tüvtürk işvereni her bir dava için 12+4 olmak üzere 16 aylık tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ayrıca daha önce Muğla Taşıt Muayene İstasyonunun Merkezi Şanlıurfa’da olduğu için, işverince sendikamızın çoğunluğuna  yapmış olduğu itiraz da Şanlıurfa 3. İş Mahkemesince reddedilmiş ve  yetki davası  sendikamızın lehine sonuçlanmıştı.

Dolayısı ile işverenin işçi sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu.

İşverenin haksız, hukuksuz her türlü baskı ve tehditlerine rağmen kararlı bir şekilde 702 gündür devam eden mücadelemiz, Muğla Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonlarında İşçiler sendikalı, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine kavuşuncaya kadar sürecek.

Muğla Tüvtürk’te işçi ve sendika düşmanlarına karşı anayasal haklarını savunan ve onurları için her türlü zorluğa rağmen direnen TÜVTÜRK Muğla İşçileri kazanacak. “

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık