Vali Esengül Civelek’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Muğla Valisi Esengül Civelek, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle: “Birleşmiş Milletler tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” ile İnsan hakları kavramı, tüm dünya için geçerli olan evrensel bir boyut kazanmıştır.Ülkemiz, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır.

Vali Esengül Civelek’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan hakları doğuştan var olan ve tüm insanların cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş ayrımı gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır.İnsan hakları alanında, kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz başta olmak üzere tüm bireylerimizle birlikte bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmelerini sağlamak hepimizin görevidir, sorumluluğudur.

Bu vesileyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde insan hakları konusunda toplum bilincinin artmasını diler, barış, sevgi ve kardeşliğin hâkim olduğu, tüm insanlığa huzur ve güven dolu bir yaşam dilerim.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık