Vekil Özcan’dan Gümüşkesen projesi için hamle

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Milas Yeni Arkeoloji Müzesi ve Gümüşkesen Anıtı Restorasyonu hakkında açıklamalarda bulundu ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy’la görüştü.

Vekil Özcan’dan Gümüşkesen projesi için hamle

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Muğla Milletvekili Özcan, “Milas ilçesinde 2016 yılında protokolle bir müze yapımına, inşasına başlanmış ancak buradaki müze Gümüşkesen Anıt Mezarı'nın 3-5 metre hemen uzağındadır. Gümüşkesen Anıtı, antik dünyanın 7 harikasından 1'i olan Halikarnassos Mausolos'un Roma dönemi kopyasıdır. Roma Nekropolü'nün gösterişli yerine yapılan mezar anıtı, muhteşem taş işçiliği ve plan şeması, milattan sonra 2'nci yüzyılda yapılmıştır. Şimdi, ben bununla ilgili size bir dosya getirdim. Gösterdiğim gibi daha önceki durumu bu şekildedir, elimdeki anıt mezar ama yeni başlayan inşaatla da bu hâle gelmek üzeredir. Ama nedense de inşaatı durdurulmuştur, bunun nedenini öğrenmek isteriz. Yani inşaat anıt mezarı gölgelemesinden, doğu ve batısını, kente dönük yönünü kapatmasından dolayı mıdır, yoksa ödenek yokluğundan dolayı mıdır, bu konuda da kamuoyunu bilgilendirirseniz size teşekkür ederiz.” dedi.
Milas Yeni Arkeoloji Müzesi ve Gümüşkesen Anıtı Restorasyonu inşaatının bir süredir durdurulması ile ilgili Bakan Ersoy’a anıtın ve müze inşaatının fotoğraflarını kapsayan dosya veren ve bilgi aktaran Özcan, “Bakan Ersoy ile Milas Yeni Arkeoloji Müzesi ve Gümüşkesen Anıtı Restorasyonu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Yeni müze binasının kente bakan doğu ve kuzey yönlü inşaatının anıtı kapatması hakkında bilgi verdim. Konunun çözümüyle ilgili olumlu yaklaşımlar edindim.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık