Yasadışı taşımacılığa geçit yok!..

Özellikle yaz aylarında, Milas-Bodrum karayolu üzerinde ve havalimanı giriş çıkışında süren denetimlerle korsan taşımacılığın önüne geçmek için kurulan ve  birçok kurum temsilcisinden oluşan komisyon, yoğun bir mesai harcıyor. Komisyon Başkanı Milas Kaymakamı Eren Arslan, sonuç alınıncaya kadar mevzuat ve yasaların emrettiği şekilde denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Yasadışı taşımacılığa geçit yok!..

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla; Muğla Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Zabıta, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası, TURSAB ve Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu yetkilisinden oluşan komisyon tarafından belirli güzergâhlarda ve havalimanı giriş çıkışında korsan taşımacılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimler bu sezon da devam ediyor. Oluşan bu komisyona kimi zaman da Karayolları 3’ncü Bölge Müdürlüğü’nde görevli personel de katılıyor.

Yaz aylarının başlamasıyla artan denetimlerde; araçların yetki belgesi, güzergâh belgesi, ticari olmayan araçlar tarafından yapılan korsan taşımacılıkla ilgili denetimler, planlandığı şekilde sürerken, özellikle Milas-Bodrum Havalimanı giriş ve çıkışında yoğunlaşmış durumda.

Belgeleri tam ve vergi veren şoför esnafın, korsan taşımacılık nedeniyle zor durumda kaldığını ve ülke ekonomisine de önemli ölçüde zarar verildiğine dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilgili mevzuat ve yasaların emrettiği şekilde denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kaymakam Arslan; “Her yıl turizm sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş-çıkış yaptığı Milas-Bodrum Havalimanı başta olmak üzere, turizm hareketliliğinin yaşandığı bölgelerde belli aralıklarla bu denetimler yapılıyor.

Bu denetimlerdeki amaç; kayıt dışı taşımacılığın önüne geçerek, her şeyden önce vergisini ödeyen, yasal zorunluluklarını yerine getirerek evine ekmek götürmeye çalışan şoför esnafının haklarını korumak. Biz bu denetimleri iki ayrı bölümde ele alıyoruz. Birincisi olağan denetimler, diğeri ise korsan taşımacılık dediğimiz kayıtdışı taşımacılıkla mücadele etmek için yapılan denetimler.

Aslında bu sorun yaklaşık 20 yıldır süregelen bir sorundur. Yani ortaya yeni çıkmış bir sorun değil. Ancak son yıllarda sayıca artan denetimler sonucu korsan taşımacılıkta önemli bir gelişme kaydedildi. Henüz sorunu tamamen ortadan kaldırmış değiliz ama kalkması için tüm ilgili kurumlar büyük bir çaba harcıyor. Bu konuda halkımızdan da daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Aslında yapılan denetimlerde eksik belgesi olan sürücülerle korsan taşımacılık yapan araç sürücülerine oldukça yüksek oranlarda para cezası kesiliyor. Bu konuda uygulanan cezalar caydırıcı boyutlarda ama buna rağmen bu işi yapanlar her defasında farklı bir yol ve yöntemle korsan taşımacılık yapmaya devam ediyor.

İlçemiz, dört bir tarafı turizm merkezileriyle çevrili bir kent ve bu nedenle dünyanın her yerinden yabancı konukların yanı sıra ülkemizden diğer bölgelerinden de yerli turistler bölgemize geliyor. Dolayısıyla yasadışı bu uygulama, farkında olmadan turizme de büyük darbe vuruyor. Denetimler sırasında özellikle yabancı konuklarımızı da tedirgin etmemeye özen gösteriyoruz.

Yapılan denetlemeler sırasında evrak eksikliği tespit dilen araçlardan yolcular indirilerek, ticari araçlarla gidecekleri yerlere gönderilirken, istenilen belgelerin eksik olduğu araçlarla ilgili tutanak tutuluyor” diyerek, yürütülen denetimlerin içeriğin hakkında bilgi verdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık