Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yeni spor salonu Sodra Dağı’na yapılacak..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Milas’a inşaa edilecek spor salonunun Sodra Dağı’nda yapılması planlanıyor. 

Yeni spor salonu Sodra Dağı’na yapılacak..

1970’li yıllarda Milas şehir merkezinde yapılan ve zaman içinde fiziksel yetersizliğiyle kullanılamaz hale gelen Milas Kapalı Spor Salonu’nun yenilenmesi için 10 milyon liralık ödenek ayırmıştı. 
Ancak salonun yapımı için, Milas Belediyesi daha önce iki ayrı yer daha önermesine karşın, buralar kabul edilmemiş ve yeni spor salonunun, mevcut spor salonu yıkılarak aynı yere yapılacağı belirtilmişti.
Bilindiği gibi, Milas merkezin artık çok daralması nedeniyle, yeni spor salonunun aynı yere yapılmasına sürekli karşı çıkılıyordu. Bu konuda geniş bir konsensüs da oluşmuş durumdaydı. Ve sonunda, doğru bir karar verilerek, yeni spor salonunun aynı yere değil, Sodrakent civarındaki Milli Emlak’a ait bir araziye yapılmasına karar verildi.
AKP Milas İlçe Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, önceki gün AKP Milas İlçe Başkanı Fabri Acar, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Milas Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil, Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’le birlikte, uzmanların daha önceden yaptığı belirleme ile, yeni spor salonunun aynı yerde değil, İsmet Paşa Mahallesi’ndeki Sodra Dağı’nda Sodrakent civarındaki Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arsada inceleme yaptılar. Spor salonunun kentin imar yönünden gelişim özellikleri dikkate alındığında bu noktada yapılması kararlaştırıldı.
Tahsisin Gençlik ve Spor Bakanlığına gerçekleştirilmesiyle, ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni spor salonu yatırımıyla ilgili ihale kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.
Milas Hükümet Konağı arkasındaki kullanılması uygun görülmeyen salonun da revize edilerek spor yatırımları arasına eklenmesinin de planlama kapsamına alındığı öğrenildi. 
AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, yeni spor salonunun Milas’a hayırlı olmasını diledi. Milas’ın kentleşme ivmesine ve gelecek yıllardaki planlamasına bakılarak Sodra Dağı civarının uzman kişilerce daha uygun olduğunun değerlendirildiğine işaret eden Acar; “Milas’ımız için gece gündüz fikir üretmeye, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ilçemize Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız aracılığıyla 10 milyon liralık bir ödenek gönderdi. Spor salonumuz uzun zamandır kullanılamaz haldeydi. Sodra Dağı bölgesinin bu yeni yatırım için son derece uygun olduğunu kararlaştırdık.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis