Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörükler, Ata’nın huzuruna çıktı

Başkanlığını Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği üyeleri, Ankara gezisi düzenleyerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktılar. Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak saygı duruşunda bulunan Yörükler, Anıtkabir’in ardından tarihimizin önemli sembollerini de ziyaret ettiler.

Yörükler, Ata’nın huzuruna çıktı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyeleri, milli ve manevi duygularını arttırmak, atalarımızdan bize miras kalan bu güzel yurdun nasıl kazanıldığını anlamak ve bu emanete sahip çıkma adına Ankara gezisi düzenledi. Anıtkabir’de Atatürk’ün manevi huzuruna çıkan Yörükler; ziyaret kapsamında Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kalesi, Tacettin Dergâhı, Mehmet Akif Ersoy Evi, Eski Meclis, Etnografya Müzesi, Kütahya Dumlupınar Şehitliğini gezdiler. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir mozolesine dernek çelengini resmi törenle sunarken, Anıt Şeref Defteri’ni de imzaladı.

Düzenlenen gezi ile ilgili bilgi veren Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, dernek olarak daha önceden de Çanakkale gezisi düzenlediklerini belirterek; “Yörük Türklüğün özü bu hamuru oluşturan esas öğelerdir. Vatanını seven, bayrağını seven herkes Çanakkale ve Ankara Anıtkabir’e mutlaka gelmelidir” dedi.

Başkan Kiriş şöyle devam etti: “Biz dernek yöneticileri kuruluşumuzdan bu yana öncelikle Milas’ta yaşayan Yörükleri tanıtmaya çalıştık. Derneğimizin halk oyunları ve halk müziği koro ekibimiz var. Ancak dernek yönetmek sadece bunlardan ibaret değil, kalıcı ve açıklayıcı faaliyetler de yapmak gerekiyor. Bundan sonraki faaliyetimiz için şimdiden çalışmalara başladık. Derneğimizi ve Yörükleri anlatan bir dergi hazırlıyoruz. Bize güç veren Milaslı hemşerilerimiz ve Milas’ta yaşayan Yörüklerdir.

Ankara gezimiz bizi Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara götürdü, olayları sanki yeniden yaşadık. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir mozolesine, askeri törenle çelenk sunduk. Bu derneğimize manevi yönden güç katmıştır. Dernek yönetim kurulu üyeleri, tüm üyelerimiz ve katılan misafirlerimiz çok memnun oldular. Düzenlenen gezide bizlere yardımcı olan rehberimize ve tur şirketi yöneticilerine derneğimiz adına teşekkür ederim.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis