1 Mayıs Muğla’da kutlanacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, Muğla’da çok sayıda STK, meslek örgütü, emekçi sendikaların katılımıyla 1 Mayıs'ta kutlanacak. Muğla’daki Açık Oto Pazarı’nda bir araya gelecek binlerce kişi;  sömürüye, güvencesizliğe meydan okuyacak.

1 Mayıs Muğla’da kutlanacak

1 Mayıs Emek ve Demokrasi Bayramı, Muğla’da kutlanacak. Tertip komitesinin belirlediği programa göre; 1 Mayıs kutlamaları için ilk olarak saat 10.00’de Mehmet Ali Eren Parkı’nda toplanılacak. Saat 13.00’te ise Açık Oto Pazarı’nda miting gerçekleştirilecek. 1 Mayıs Emek ve Demokrasi Bayramı dolayısıyla bir araya gelen binlerce kişi; savaşa, güvencesizliğe, sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa karşı slogan atacak. 

Menteşe’deki Sınırsızlık Meydanı’nda önceki gün bir araya gelen STK’lar, 1 Mayıs için çağrıda bulunarak herkesi etkinliğe davet etti. DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı tarafından okunan basın açıklamasında, “Halk işe, ekmeğe, insanca bir yaşama olduğu kadar demokrasiye, adalete ve hukuka da aç. Bu düzen yurttaşların hakkını, hukukunu çiğniyor, adaletsizliği büyütüyor. Hakkını arayan ve gerçekleri söyleyen herkes bu düzenin hukuk dışı zorbalıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu düzenin devamı için demokrasinin son kırıntıları ortadan kaldırılıyor. Seçme ve seçilme hakkımıza dahi el uzatılıyor. Bu düzen mağdur ettiği milyonları bölüp parçalayarak ayakta kalıyor. Bu düzenin kışkırttığı cinsiyetçilik, ırkçılık ve göçmen düşmanlığı, mezhepçilik ve savaş politikaları ülkemizin ve halkın geleceğini tehdit ediyor” denildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık