12. KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU 23-24 AĞUSTOS’TA..

Gazeteci Olcay Akdeniz arkadaşımızın her yıl düzenlediği ve bu yıl 12.’si yapılacak olan “12.KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU”, bu yıl 23-24 Ağustos tarihlerinde, yine Milashan Otel’de yapılacak.

12. KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU  23-24 AĞUSTOS’TA..

Bu yılki sempozyum, yıllarca Karia arkeolojisine emek vermiş, bilgileri ve bulgularıyla Karia tarihine çok değerli katkılar sağlamış olan Prof.Dr. Numan Tuna ile Prof. Dr. Poul Pedersen’in onuruna düzenleniyor. Bu yılki sempozyumun ana teması ise KARİA’NIN  KÜLTLERİ. Sunumlar bu eksen üzerinde olacak ve iki gün sürecek sunumlarda, yine Karia bölgesinde arkeolojik kazı ve araştırmalarını sürdürmekte olan Türk ve diğer ülkelerden kazı başkanları, yeni bilgi ve bulgularını izleyicilerle paylaşacaklar.

Olcay Akdeniz’in büyük ve özverili çabalarıyla aralıksız 12 yıldır sürdürülen ve Karia ile ilgili en yetkin bilim insanlarının da hem katkıda bulunduğu hem de izlediği bu yılki sempozyuma, uzun yıllardır MİTSO ve Mimarlar odası Muğla Şubesi Milas Temsilciliği destek verirken, bunlara bu yıl İMİ Koleji de eklendi.

Bu yılki sempozyumun afişinde Karia’nın kültlerinden Yeraltı Tanrıçası Hekate’nin görseli yer alıyor. Bilindiği gibi Lagina Antik Kenti ve Hekate Tapınağı, Karia’nın en önemli kültlerinden Hekate ile anılıyor.

23 Ağustos günü saat 10:00’da Milashan Otel’de başlayacak olan 12.Karia, Karialılar ve Mylasa sempozyumuna, Karia’ya ilgili, tarihe ve arkeolojiye meraklı herkes çağrılı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık