13. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu başladı

​​​​​​​Her yıl Olcay Akdeniz tarafından düzenlenen Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, bugün saat 10:00’da Milashan Otel’de başladı. Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan sempozyumların bu yılki teması “Karia’da Ekonomi ve Ticaret”. Dünyanın pek çok ülkesinden Karia üzerine araştırması olan bilim adamlarının yoğun olarak katıldığı sempozyum, bu gün yapılacak oturum sonunda sona erecek.

13. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu başladı
  • 02 September 2022, Friday 17:13

Bu yılki 13. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, bu yıl Prof. Dr. George Bass anısına ve Dr. Cemal Pulak onuruna düzenleniyor.

Bu yıl 13.’sü düzenlenen sempozyumun açılışı, sempozyuma büyük emek veren, sempozyumun düzenleyicisi Olcay Akdeniz’in açış konuşmasıyla dün saat 10:00’da Milashan  Otel’de başladı. Öncelikle, 13. Sempozyumun, Prof. Dr. George Bass anısına yapılması nedeniyle, öğrencisi Dr. Cemal Pulak (Teksas A&M Üniversitesi-ABD) ‘Prof. George Bass ve Çalışmaları’ başlıklı bir sunum yaparken, peşinden, bu yılki sempozyum ‘onuruna’ düzenlenen ‘Dr. Cemal Pulak ve Çalışmaları’ konusunda ise, Tuba Ekmekçi Litefield (INA Bodrum Araştırma Merkezi) bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra oturumlara geçildi.

İlk oturumun başkanlığını Lagina Eski Kazı Başkanı- Selçuk Üniversitesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan yaparken, sunumları Dr.Cemal Pulak, Prof. Dr. Adnan Diler, Dr. Fede Berti, Dr. Francesca Curti, Dr. Alessandra Parrini yaptılar.

Dr. Pulak ‘Uluburun Batığı ve Doğu Akdeniz Ticareti’ sunumunu yaparken, Pedesa Kazısı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ‘Karia’da Eskiçağda Kırsal Nüfus ve Zeytinyağı Üretiminin Geleneksel Geçim Kaynağı Olarak Değeri’ konusunda konuştu. Uzun yıllar İasos’taki kazının başkanlığını yapan Dr. Fede Berti ile Curti ve Parrini, ‘M.Ö. 5. Ve 4. Yüzyıllarda İasos ve Atina Arasında Attika Çanak Çömlek Ticareti’ konusunda sunumlar yaptılar.

Öğle arasından sonra ikinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Ömer Özyiğit yaparken,  konuşmacılar Prof. Dr. Damien Aubriet, Prof. Dr. Fikret Yegül, Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar, Prof. Dr. Sevinç Günel ve Araş. Gör. Tolga Kaan Kıyak ‘Karia’da Ekonomi ve Ticaret’ konusunun çeşitli veçheleri üzerine sunumlar gerçekleştirdiler.

İlk günün son oturum başkanı ise Dr. Fede Berti idi. Bu bölümde de yine Karia’da ekonomi ve ticaret konusuyla ilgili olarak Dr.Eberhard Zangger, Prof. Dr. Raffaella Pierobon Benoit, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ve Arkeolog Nezih Başgelen sunumlar gerçekleştirdiler.

13. Kari,Karialılar ve Mylasa sempozyumu, bugün de üç oturum yapıldıktan sonra, saat 18:30’da yapılacak Ödül Töreni sonrası kapanacak.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık