Diaspor operasyonu

​​​​​​​Milas KOM Grup Amirliği ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi. Ekipler yapılan aramada çıkarılması izne tabi olan değerli taşlar statüsünde bulunan Diaspor ve benzeri değerli taşlar ele geçirildi.

Diaspor operasyonu
  • 02 September 2022, Friday 16:15

Milas’ta bir evde çıkarılması izne tabi olan değerli taş statüsündeki Diaspor taşı ele geçirildi.

Milas KOM Grup Amirliği ekipleri, yapılan ihbar ile tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi. Ekipler yapılan aramada çıkarılması izne tabi olan değerli taşlar statüsünde bulunan Diaspor ve benzeri değerli taşlar ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak İ.B. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Diaspor taşı nedir?
Diaspor madeni zultanit ismiyle de bilinen bir doğal taştır. Genellikle ışığa göre rengi değişen bu taş, pembeden yeşile doğru değişen renklerde değişkenlik göstermekte. Dünyada yeni keşfedilen ve oldukça rağbet edilen diaspor, dünyada sadece Milas’ta, Sodra Dağı ile Ilbıra Dağları arasındaki dağ silsilesinde, boksit madeninin aralarında bulunuyor. Bu nedenle çok sık bulunan ve fazla çıkarılabilen bir maden değil.

Son yıllarda keşfedilen ve ancak izinli madencilerin çıkartabileceği diaspor taşı, çok kıymetli olduğu için, kaçak olarak da çıkarılarak el altından satılabiliyor. Son beş-altı yıldır, bölgede yaygın olarak bu tür kaçak diaspor taşı çıkaranlar, yapılan operasyonlarla yakalanarak gündeme geliyor. En yaygın olarak Bafa sırtlarındaki Ilbıra Dağı silsilesinde bulunuyor ve burada izinli maden şirketleri tarafından da çıkarılıyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık