Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

14 eczacı odası Muğla’da buluştu…

32. Bölge Muğla Eczacı Odası ev sahipliğinde EGE ECZACI ODALARI DANIŞMA TOPLANTISI 01 EKİM 2022 Cumartesi günü Akyaka’da gerçekleştirildi.

14 eczacı odası Muğla’da buluştu…
  • 03 October 2022, Monday 11:51

Toplantıya Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Saygın GARĞIN, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Cenk KES, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Osman ÖZDEMİR, Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ecz. Burak SÖĞÜTLÜ, Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ecz. İzzet Tanju ÜLGEN ve 14 Eczacı odası yönetim kurulları toplantıya katıldı.

Açılış konuşmasını yapan 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Kadir Serkan TEKİN, ”Yeşilin, Mavinin ve güneşin bir arada olduğu Muğla’mıza hoş geldiniz. Bizler bir sürece başladık. Bu toplantımız iki ayda bir diğer 14 odamızla birlikte gerçekleştirdiğimiz Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulunun rutin bir toplantısı. Bir sürecin içerisindeyiz. Eczacılarımız çok zor durumda ve iki eczaneden biri kapanıyor sloganıyla 25 Haziran’da Konya’da 54 eczacı odasının katılımıyla gerçekleşen 2. Başkanlar Kurulu toplantısında alınan karar ile birlikte bir yola çıkıldı. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti bir eylemlilik planı hazırladı. Bu çerçevede de basın açıklamaları, çeşitli broşürler, 54 Eczacı odası ile gerçekleşen başkanlar kurulu toplantıları yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada da 16 Ekim’de Ankara’da Büyük Eczacı Mitingi yapılması kararı alındı. Şimdi bu konuda son gelişmeleri Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Saygın GARĞIN sizlere ayrıntıları ile açıklayacaktır.

Eczacının, yaşadığı sorunlardan dolayı haykıracak noktaya geldiği bu zor süreçte, eylemlilik başarısını daha önce ispat etmiş bir meslek grubu olarak sesimizi duyurmakta kararlıyız. Burada bulunan 14 Eczacı Odası ve 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim kurulu ve tüm üyelerimiz ile birlikte Birliğimizin aldığı tüm kararların arkasında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum.” dedi.

Daha sonra Eczacılığın güncel sorunları ve Eylemlilik süreci gündemi ile toplantıya başlandı. Toplantıda Türk Eczacıları Birliğinin EYLEMLİLİK KARARINA tam destek kararı çıktı ve Sonuç Deklarasyonu  Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve  14 Eczacı Odası üyeleri ile paylaşıldı.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Kadir Serkan TEKİN, “16 Ekim 2022 Pazar günü mesleğimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere sürdürebilir bir eczacılık mesleği bırakmak için ANKARADAYIZ” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık