‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajları …

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajları …

‘14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar şöyle …

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Tüm bireylerin, sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için, her türlü hastalıktan korunmaları ve herhangi bir hastalığa yakalandıklarında da, tedavilerinin yapılmasında, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının vazgeçilmez bir yerleri bulunmaktadır.

Ülkemizde, insanların sağlığına kavuşmaları için, “Hipokrat Yemini” ederek, tüm zorluklara rağmen, mesleklerini büyük bir duyarlılıkla sürdüren, kutsal bir mesleğin mensubu olan hekimlerimizin yetiştirildiği Tıp Okulları ilk defa, 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. “Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adı verilen, bu ilim ve irfan yuvası, günümüzdeki Tıp Fakültelerinin temelini oluşturmuştur.

Tüm insanlar için, güvenli bir liman gibi hizmet veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının bu anlamlı günleri, Ülkemizde “14 Mart 1919” tarihinden beri “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramı, gece gündüz demeden, her koşulda büyük özveriyle ve fedakârca görev yapan hekimlerimize şükranlarımızı sunmak için bir vesiledir.

Son yıllarda ülkemizde sağlık alanında yapılan yatırımların, sağlık sistemindeki reformların ve tıp alanındaki buluşların, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyerek kendi sağlığını emanet ettiği hekimlerimizin üstün başarılarıyla taçlanmıştır.

Önemli turizm merkezlerinden olan ilimizde, dünya standartlarında, modern tıbbi araç ve gereçlerle donatılmış sağlık kuruluşlarında, çağın gereklerine göre yetişmiş seçkin hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız tarafından, yöre halkına, yörede tatillerini geçiren yerli ve yabancı misafirlerimize çağdaş sağlık hizmeti verilmektedir.

Önümüzdeki dönemlerde elde edecekleri başarılarla milletimiz için gurur kaynağı olacakları inancıyla, hayatlarını hayat kurtarmaya vakfetmiş, gayeleri insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu anlamlı gün nedeniyle, tüm Muğla Halkına da sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat

Çağdaş bir toplumda bireylerin sağlık ihtiyaçlarının ve sorunlarının çözülmesinde gece-gündüz demeden büyük özveriyle çalışan doktorlarımız ve bütün sağlık çalışanlarımızın, bu özel gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz“ sözüyle güven ve takdirini kazanmış, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve insan hayatını kurtarmaya yönelik kutsal bir görevi icra eden hekimlerimizin ve sağlıklı bir toplum yaşatılmasında önemli katkıları olan tüm sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık