‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’ başladı

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’ başladı

İŞKUR ve KOSGEB ortaklığıyla ilçemizde Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu açıldı… Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, kursa çok fazla sayıda başvuru yapıldığını fakat 25 kişinin katılımına onay çıktığını söyledi…

İŞKUR ve KOSGEB ortaklığında, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda geçtiğimiz hafta içinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu başlatıldı. Kursun ilk gününde kursiyerlerle bir araya gelen ve bazı açıklamalarda bulunan Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, “Bu kurslar devlet ile sivil toplum kuruluşları arasında yapılan bir protokol gereği yapılıyor. Biz de elimizden geldiği kadar yeni işyeri açacak olan arkadaşlarımıza bu kurslara katılmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü yeni işyeri açacak arkadaşlarımızın, devletin sağladığı bu imkânlardan faydalanmasını istiyoruz. Kursa katılan ve belge almaya hak kazanan arkadaşımıza da şunu söylüyoruz; bu belgeyi alıp çerçeveletip duvara asmayın. Belgenizi mutlaka kullanın. Hem kendinize, hem çevrenize faydalı olun. İlçemiz ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunun. İstihdam yaratın. Oda olarak bu anlamda sizlerin önünü açmak için bu kursların düzenlenmesine destek oluyoruz diyoruz. Başvuruda bulunup ancak kursa davet edilmeyen ve bu anlamda mağdur olan arkadaşlarımız mutlaka vardır. Bizim bunları tespit etme şansımız yok çünkü. Milas dışından gelen kursiyer arkadaşlarımız da var. Bu girişimci kardeşlerimiz üzülmesin, önümüzdeki dönemlerde de bu kurslar devam edecek. Çünkü bizim tuttuğumuz dallar kurumuyor. Üyelerimize, ilçe halkına bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. Şunun da bilinmesini istiyorum ki, son dakikaya kadar listede kimlerin yer aldığını ne ben, ne genel sekreterim ne de oda çalışanlarım bilmiyorduk. Bizler de, açıklandıktan sonra listede kimlerin olduğunu gördük ve hemen kendilerine telefonla bilgi aktardık. Çünkü listenin düştüğü saat, akşam 18 civarıydı. İŞKUR tarafından aranılacağını biliyorduk ama biz de herhangi bir mağduriyet olmasın diye aradık. Bugüne kadar Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi olarak hep ahlaklı ve doğru işler yaptık. Amaç burada vatandaşlarımıza sağlanan bu haktan daha fazla sayıda yararlanılmasıdır. Bugüne kadar değişik eğitmenlerle çalışmıştık, onların engin bilgi ve tecrübelerinden yararlandık. Bugün ise aramızda yeni eğitmenimiz bulunuyor. Ben hem sizlere, hem de hocamıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Devletimizin verdiği

önemli bir destek

Kursun eğitmenliğini yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma Topçuoğlu ise, kursun 4 gün süreceğini belirterek, “Aslında bu kursların başlama aşamasındaki ihale dosyasını hazırlayan biriyim. Yani mevzuat ve içerik olarak konuya hâkim birisiyim. KOSGEB ne zaman ve hangi şartlarda destek verir, bu süre ne kadardır bütün bu konularda bilgi sahibiyimdir. Başvuran, ancak katılamayan arkadaşlarımız üzülmesin çünkü kurslar devam ediyor. Örneğin bu ayın 24’ünde Bodrum’da açılacak yeni bir kurs var. Devletimizin verdiği önemli bir destek. Hem bayanlara hem de erkeklere veriliyor bu kurslar. Aslında bayanlar biraz daha şanslı, çünkü onlara verilen destek miktarı daha yüksek. Ekonomiye can vermek için bu kurslar çok önemli. Hepiniz için hayırlı olsun. Sizler için buradayız, devletimiz için buradayız” diyerek, kursiyerlere başarılar dilerken, kursun düzenlenmesine aracı olan Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimine de teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık