2017 Mart ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber /A. Kemal KAŞKAR -

2017 Mart ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Mart ayı Muhtarlar Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda yapıldı.

Toplantıya Milas Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki kurumların amirleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve 132 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Arslan, “Sorunlarınızı, taleplerinizi dinlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Mart ayı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün kurum amirlerimiz sizi dinlemek, sorunlarınızı çözmek için buradalar. Sorun ve taleplerinizi iletmenizi istiyorum. Mahallelerinizle ilgili sorunları iletebilirsiniz” dedi.

Toplantıda daha sonra Belediye Başkanı Muhammet Tokat 2017 yılında yapacakları çalışmalar hakkında salonda bulunanları bilgilendirdi, Belediye çalışmaları ve belediyeden talepler ile ilgili soruları cevapladı. Tokat’tan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal söz alarak yapacakları çalışmalar, taşıma, birleştirilmiş sınıflar gibi konularda muhtarları bilgilendirdi. Ardından Vakıf Müdürü Cihan Kuran, Vakıf hizmetleri hakkında bilgi verdi. Nüfus Müdürü adres vb. konularda muhtarlarla koordineli çalışmalarının önemini belirten bir konuşma yaptı. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk son zamanlarda kırsal mahallelerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili muhtarların vatandaşları bilgilendirmesi ve kişisel tedbirlerini almalarını istedi. Orman İşletme Müdürü V. İbrahim Oral, yangın sezonunun yaklaştığına dikkat çekip vatandaşların dikkatli olmasını istedikten sonra kurum, makine parkı, ekipler konusunda ve Orköy projesi hakkında sunumda bulundu. Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürü Eşref Arslan da Müdürlük çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra zeytin ağaçlarındaki halkalı leke hastalığı ile mücadelelerinin devam ettiğini ve bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı. Aydem Milas Müessese Müdürü Atilla Uzunoğulları, 2017 yatırım programı ve mevcut çalışmalar hakkında; Muski 2. Bölge Müdürü Güray Emiroğlu ise Milas bölgesinde süren ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kurum amirlerinin konuşmalarının ardından muhtarlar tarafından sorulan sorular ilgili kurum amirleri tarafından cevaplandırıldı.

Kaymakam Eren Arslan soru-cevap bölümünün ardından yaptığı değerlendirmede; ilçemizin çok dağınık olduğunu, ihtiyaç sahibi vatandaşların muhtarlar tarafından vakit kaybetmeden ilgili kurumlara iletilmesini, engelli, hasta, yaşlı, şehit yakını, gazilerimizin sorunlarını muhtarların takip etmesini, maaşını almak için şehir merkezine gelemeyecek kadar dezavantajlı olan vatandaşların maaşlarının postacı eliyle ikametinde teslim edilmesi hizmetinden faydalanmaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na iletilmesini, bu konuların, muhtarların görevi olduğunu, özellikle vatandaşa hizmet noktasında görev ihmali olduğu anda yasal işlem başlatacağını söyledi.

Kaymakam Arslan ayrıca, ilçemizde eğitim seviyesinin il ortalamasının çok altında olduğunu, bunu kabul etmediğini, ilçe olarak üstesinden geleceklerini, bunun için yapılması gereken her şeyin yapılacağını, bazı okullara çok rağbet olduğunu, bazı okullarda da kapasitesinin çok altında öğrenci olduğunu, bunun eğitim kalitesini düşürdüğü, bu durumun, belli saatlerde şehir içi trafiğini olumsuz etkilediğini belirtti.

Okullardaki yığılma ve azalmaların önüne geçmek için muhtarların ve ilgili kurumların adres konusunda dikkatli olması, okul kaydı için adres değişikliğini kabul etmemeleri konusunda muhtarları ve ilgili kurumları uyaran ve bu konuya dikkat edildiği takdirde bu yığılma ve azalmaların büyük ölçüde önüne geçileceğini söyleyen Kaymakam Arslan, Bununla ilgili ihmalleri bizzat takip edeceğini ve müsebbipleri hakkında yasal işlem yapacağını da sözlerine ekledi.

Kaymakam Arslan konuşmasının sonunda “Sorun ve taleplerinizi aldım. Sorunlarınızın muhatabı kurumlarla dirsek temaslı çalışın. Doğal afet, yangın gibi olağanüstü durumlarda bizzat bana ve ilgili kurumlara derhal bilgi verin. Kurumlarımız taleplerinizin takibini yapacak. Kurumlarımızla diyalogu açık tutun” sözleriyle seslsndiği muhtarlara, toplantıya katılımları için teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık