22 yaşında ve boksu bıraktı

​​​​​​​Boksun Altın Eldiveni, boksu bıraktığını söyledi

22 yaşında ve boksu bıraktı
  • 15 April 2021, Thursday 16:25

İlçemizin boks sporcularından biri olan 1999 Milas doğumlu Selma Karakoyun, gazetemize yaptığı açıklamada boks sporunu bıraktığını söyledi.

Gazetemiz spor muhabiri Hüseyin Açar'a boks sporunu bırakmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “ilçemiz Milas'ta boks sporuna gereken değer ne yazık ki verilmiyor” dedi.

Boksun Altın Kızı Selma Karakoyun'un Açıklaması şöyle:

"Boks sporuna 2014 yılında Milas Konuk Spor Kulübü’nde başladım. 2015 yılında yurt içinde elde ettiğim şampiyonluklar sonucunda Boks Milli Takımına davet edildim. 2015 yılında Zonguldak Telekom Spor Kulübüne transfer oldum ve boks hayatıma bu spor kulübünde devam ettim.

2015-2020 yıllarında peşpeşe Türkiye Boks Şampiyonu oldum.

Boks Milli Takım forması altında 2 kez Avrupa İkinciliği, 1kez Avrupa Üçüncülüğü ve 2 kez de Dünya Üçüncülüğü derecelerini elde ederek, ilçem Milas''ı ve ülkemi başarıyla temsil ettim.

2020 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Bölümünden Beden Eğitimi Öğretmeni  olarak mezun oldum. Halen öğretmen olarak atamamın yapılmasını bekliyorum.

Boks sporunu bırakmamdaki en büyük etken, bu sporda yeterli desteği Milas'tan bulamamamdır.

Boksu bırakmaktan dolayı çok üzgünüm;  gönül isterdi ki ilçemiz Milas'ta bir boks kulübü olsun ya da bir spor kulübünün bünyesinde boks sporu da yer alsın.

Uzun yıllar boks sporuna hizmet ettim, yurt içinde ve dışında dereceler elde ettim.

Daha uzun yıllar boks sporuna hizmet etmek isterdim,  ancak  boks sporu Milas'ta yeteri kadar değer kazanmadı ve desteklenmedi. Bu nedenle çok sevdiğim boks sporunu bırakma kararı aldım.

İlçem Milas'ı ve ülkemi katıldığım her boks turnuvasında başarıyla en iyi şekilde temsil ettim. Bu nedenle çok gururluyum.

İlçem Milas'ta bir boks spor kulübü yok. Şehrimde bir boks spor kulübü kurmak ve kendim gibi başarılı sporcular yetiştirmek istiyorum. Bu konuda yerel yönetimlerin desteklerini bekliyorum.

Boks sporuna hizmet etmeye başladığım günden bu yana ilçemiz Milas'ın spor muhabiri olarak siz her zaman yanımda olarak bana destek verdiniz, bu anlamda size çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye’deki Boks müsabakalarina katılabilmemde bana destek olan herkese de sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık