23 Nisan töreni..

​​​​​​​Milas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen sade törenle kutlandı.

23 Nisan töreni..

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile bazı muhtarların katıldığı tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Cumhuraşkanı Erdoğan’ın 23 Nisan mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal “23 Nisan 1920, büyük Türk milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanıdır. Bağımsız ve yeni bir Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı İstiklal savaşını yöneten gazi meclisimiz, milletimizin tüm fertleriyle birlikte Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda önemli hizmetler vermiştir. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Description: https://static.daktilo.com/sites/780/uploads/2021/04/06/yildirim-oto-png-mobil.png

Müdür Bal, çocuklara yönelik olarak da şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyetinin ve Yüce Milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar;

Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye ederek, onları onure etmiştir. İşte bu Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Çocuklar evrenin özünü yansıtır, her bir çocuk aynı özün değişik renkleri ve yansımalarıdır. Hepimiz doğduğumuz bu topraklarıçok seviyoruz. Bu topraklara ve ülkemize duyduğumuz sevginin başka toprakları, ülkeleri ve o ülkelerin insanlarını sevmeyeceğimiz anlamına gelmediğini belirtmek istiyoruz. Bizler Yunus gibi sadece insanları değil, tüm yaratılmışı Yaradanın hatırına sevmekteyiz. Tüm insanları din, dil, ırk fark etmeksizin birlikte barış içinde, özgürlüğün kıymetini bilen, kendine, diğer insanlara ve tabiata nefes aldıran dünyanın bütün çocuklarının 23 Nisanı kutlu olsun.”

Tören, iki öğrencinin şiir okuması, bir öğretmenin  “Selanik Türküsü’nü seslendirmesi ve yarışmada ödül alanların açıklanması ile sona erdi. Alanda en büyük farklılık “Selanik Türküsü”nü seslendiren öğretmenin alkışlanması idi.

Törenin ardından CHP İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması gerçekleştirdi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık