24 Temmuz Basın Dayanışması Günü’nde

​​​​​​​BAŞKAN TOKAT MİLASLI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

24 Temmuz Basın Dayanışması Günü’nde

Bilindiği gibi uzun yıllar, 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmıştı. Nedeni, 2. Meşrutiyet’in ilan edildiği gün, Basında Sansürün de kaldırıldığı gün olduğu için, yıllardır, Sansürün kaldırılması nedeniyle Basın Bayramı olarak kutlanırdı.

Ancak özellile son yıllar, basının ekonomik ve siyasi baskılarla ve adli kısıtlamalarla yaşıyor olması, bu nedenle yaygın ve yerel basının ağır saldırılar altında olması, iktidar yanlısı finans gruplarının yaygın medyayı ele geçirmesi ve tek yanlı yayın yapması, öte yandan muhalif gazetecilerin ekonomik sıkıntılarla hem de iktidar organlarınca cezai müeyyideler yoluyla susturulmaya çalışılması, onlarca gazetecinin bu nedenle cezaevinde olduğu gerçeği karşısında, 24 Temmuzlar bir bayram olmaktan çıkmış, gerçek gazeteciler için, bu haklarını almak için yürüttükleri mücadelede bir dayanışma gününe dönüşmüştü.

Dün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’taki gazetecilerle bir kahvaltı ortamında buluştu. Belediyenin Şehir Parkı’ndaki Restoran – kafeteryasında düzenlenen buluşmaa, kahvaltı sonrasında  yaptığı konuşmaya

Başkan Tokat da, yukarıdaki sürece uygun düşündüğünü belirterek, “Hepinizin bu dayanışma gününüzü kutluyorum” diyerek başladı.

Başkan Tokat, “gazetecilik benim imrendiğim bir meslek alanıdır” dedi ve gazeteciliğin iki temel şartı olduğunu belirterek, “bunlardan ilki basın ahlak kurallarına uygunluk ve ikincisi de doğru haber vermektir” dedi.

Basın özgürlüğünün sağlanmasını umduğunu belirten Tokat, “içinde bulunduğumuz koşullar bunun çok zor olduğunu gösterse de, bunu gerçekleştirmenin, toplumun sıkıntılarının giderilmesi ile paralel gerçekleşebileceğini, bunun da mücadele ile mümkün olduğunu belirtti. “En önemli konu sansür. Ve biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda basınla ilgili yapılan yeni bir düzenlemenin içerisine ‘dezenformasyonla mücadale’ adı altında sansürü iyice koyulaştırmayı amaçlayan bir madde sıkıştırdılar ve şimdilik bu geri çekildi, ama mücadele devam edecek” diyen Başkan Tokat, “Türkiye dünya basın özgürlüğü endeksinde 149. Sırada. Basın İlan Kurumu rant dağıtan bir kurum haline gelmiştir” dedi.

Basın sektöründe en önemli sorunlarından birinin ‘yalan haber’  olduğunu  da belirten Başkan Tokat, gerçek gazeteciliğin bu koşullarda, bu maliyetlerle yapılmasının imkansız hale geldiğinin de altını çizdi ve devletin pek çok kurumu gibi bu konudaki kurumların da, yaşanan çürüme nedeniyle ‘devletin bütün kurumlarıyla yeniden inşa edilmesi gereken’ bir süreci gereksirdiğini belirtti.

Başkan Tokat, “bu güne kadar kaybettiğimiz tüm gazetecilerin, usta kalemlerin anıları önünde saygıyla eğilirken, cezaevinde olan basın mensuplarımızın da bir an once özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum” sözleriyle, 24 Temmuz Basın Dayanışması Günü’nü tekrar kutladı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Tokat, Zeytin Hasat Şenliği’nden bu yana pek çok konuda, çok yönlü bir linç faaliyetiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunların kasıtlı bir dezonformasyona dayandırıldığını belirtti ve bir gazetecinin sosyal medyadaki yakıştırmaları hatırlatması üzerine de, “bunları çocukça yakıştırmalar olarak görüyorum. Ben 34 yıldır siyasi mücadele içerisindeyim ve en başından söylediğim gibi, ben siyasi düşünceleriyle hareket eden bir insanım, CHP dışıda hiç bir partiye geçmem, başka bir partiden aday olmam; AKP şöyle dursun. Milas CHP’nin 6500 civarında üyesi var. 34 yıl sonra parti değiştirecek en son kişi ben olurum. Sosyal medyadan bu tür söylentilere de itibar etmem” dedi.

Son AKP mitinginde Binali Yıldırım’ı karşılaması ve o konuşurken bir süre kürsüde de yer almasıyla ilgili sorulara da, daha önce gazetemize verdiği demeçte olduğu gibi yanıt veren Başkan Tokat, bir gazetecinin, “bu konuda” özeleştiri yapacak mısınız?” şeklindeki sorusuna da, “hayır, özeleştiri yapacak bir davranışım olmadı” diye cevap verdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık