28 bin ortağın emeği: Zeytinyağı satış mağazası açıldı

153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, Milas Çevre Yolu’nda bulunan Zeytinpark AVM’ye zeytin ve zeytinyağı satış mağazası açtı. Düzenlenen resmi açılışın ardından misafirlerini karşılamaya başlayan mağazada hesaplı ve güvenilir ürünler satışa sunuldu. Mağazada zeytin ve zeytinyağı dışında TARİŞ logolu çok sayıda ürün bulunuyor.

28 bin ortağın emeği: Zeytinyağı satış mağazası açıldı
  • 24 March 2022, Thursday 17:29

153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin girişimleriyle Milas’ta ilk kez satış mağazası açıldı. Başta zeytin ve zeytinyağı ürünleri olmak üzere bölgeye özgü hesaplı ve güvenilir çok sayıda ürünün bulunduğu mağaza, 19 Mayıs Bulvarı’nda hizmet vermeye başladı. Mağaza için dün açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa iş, tarım ve siyaset camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan 153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, “Memecik zeytini, başta MİTSO’nun çabaları ile coğrafi işaretlerin alınması, buna ilaveten coğrafi işaretin AB nezdinde de onaylanması ve tescil edilmesi ile belli noktalara gelmiştir. Haliyle biz de ‘mademki memecik zeytini Milasımızda belli bir yere gelmiş, bunun yanında katkılarımız olsun ki hak ettiği yeri bulsun’ dedik…Milas zeytinyağı coğrafi işaret aldı. AB’den de tescili yapıldı. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Bütün zeytinyağı üreticilerimize kalite bazında zeytini silkerken nasıl silkip fabrikaya getireceği anlatılmalıdır. Dalından sofraya gelen zeytinyağı kaliteli zeytinyağıdır. Bunun için çabalıyoruz.” diye konuştu.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman ise, “Zeytinyağında ülke olarak çok iddialıyız. Sektörümüz çok başarılı işler yapıyor. Güney ege zeytinyağlarımız, bundan 10 sene önce ambalaja girmek üzereyken; başta Milas olmak üzere Memecik zeytinine emek veren herkesin çabaları sonucu bugün çeşit çeşit ambalajlara konularak tam bir zenginlik sergileniyor. TARİŞ’in Milas kooperatifi, 30 kooperatif içerisindeki en önde gelen ilk 5 kooperatif arasındadır. Milas’ı zeytine verdiği önemden dolayı yakından izliyoruz. Bölgenin üretimi yüzde 99 Memecik türü ile. Milas’ta 11 milyon zeytin ağacı var. Muğla’nın yüzde 58’i burda. Geçen seneki rekolte rakamlarına göre; 14 bin 500 ton zeytinyağı söz konusu. Bu rakamlar değişebilir. Türkiye üretiminin yüzde 6’sını Milas karşılıyor. Bundan sonra da daha iyi adımlar konusunda Milas’a desteklerimiz hiç bitmeyecek. Altını çizmek istiyorum. Coğrafi işaret almakla işimiz bitmedi. İşimiz şimdi başlıyor. Bunun devamını getirmemiz lazım.” dedi. Şarman sözlerini, “Bu mağaza, 28 bin ortağın başarısıdır.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Zeytinimiz ve zeytinyağımız bizim için çok önemli. Genel müdürümüzün söylediği gibi, süreç daha yeni başlıyor. 2022 yılının öneminin farkındayız. 2022 yılında Milas için önemli bir şahlanma ve atılım yılı olarak planlamalarımızı yapmış durumdayız. 28 bin ortağıyla mücadele veren, zeytincilik ve yağ konusunda marka haline gelen kuruluşumuz olan TARİŞ ile omuz omuza çalışıyoruz. Tarımın ve üretmenin öneminin farkındayız. Beraber yürümekten gurur duyduğumuz TARİŞ yönetimini tebrik ediyorum. Ana geçiş güzergahımız olan İzmir-Bodrum Karayolu’nda, o kadar aracın geçtiği yolda bize ait tek bir satış mağazası yoktu. Şimdi TARİŞ buraya bir mum ve ışık yaktı. Umarım süreç içerisinde buradan gelip geçenler Milas’a özel ürünlerimizi alma imkanı yakalayacaklar.” dedi.

Milas Kaymakamı M. Ünver Böke’nin sahneye çağrılırken sehven Belediye Başkanı denmesi ise alanda kahkahalara neden oldu. Böke, sahneye çıktıktan sonra ‘Aday değilim’ dedi. İzmirli olduğunu hatırlatan Kaymakam Böke, “Zeytin ve zeytinyağının başkenti olan Milas’ın kaymakamı olarak, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Nisan ayında bir zeytin ve zeytinyağı yarışmamız var. TARİŞ yönetimini, nisan ayındaki yönetim kurulu toplantısını Milas’ta yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından TARİŞ’in yeni satış binasının bulunduğu Zeytinpark AVM’nin projesini ve inşaatını üstlenen Hasan Kökten’e plaket takdim edildi. Kökten, öğrencilik yıllarında zeytin sayesinde okuduğunu belirterek, plaketin babasına verilmesini istedi.

Plaket takdiminin ardından mağazanın açılışı yapıldı. Açılışa katılan davetliler, bir süre mağazayı gezdi, ürünler hakkında bilgi aldı.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık