Başkan Tokat: “Daha çok etki eden projelere de ruhsat verdik”

Tele1’de yayınlanan Enver Aysever’in programına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ağaoğlu ve Net Holding’in projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat: “Daha çok etki eden projelere de ruhsat verdik”
  • 24 March 2022, Thursday 16:05

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Ben karar merciiyim. Bana gelen bir dosyayla ilgili olarak, gerekçelerini de sunarak evet ya da hayır kararını veren merciiyim. Bu noktada benim sadece bir yapılanmaya taraf olmam, ya da karşı durmam söz konusu olamaz. Önüme gelen bir yatırıma projeye göre gerekli hassasiyetler incelenir ve buna göre de bir karar verilir.” dedi.

“Benim dışında konuşanların hiçbirinin yasa karşısında böyle bir pozisyonu yok.” diyen Başkan Tokat, “Ben bir karar üretmek mecburiyetindeyim. Bu nedenle de 1. etapla ilgili yani golf alanının yapılmasıyla ilgili ruhsat tarafımızdan verildi. Takribi 7-10 yıl gibi süre öngörülmüş bir yatırım. Bu yatırımla ilgili uluslararası kredilendirmeyle ilgili yatırımcı gerekli işlemlerini yürütecektir. Biz önümüze gelen taleple ilgili bir karar verme durumundaydık. Şimdi burada, sanki Sulak Alan imara açılıyormuş, yeni bir durum yaratılıyormuş gibi bir algı var. Benim hatırlayabildiğim kadarıyla uzun yıllardan bu yana buradan mülkiyet topluyorlar. Eski yıllara dayanan bir düşünceleri var. 1994 yılında imar planları yapılmış. Daha sonra bakanlık tarafından turizm alanı ilan edilmiş. SİT Bölgesi olması olması itibariyle Anıtlar Kurulu’ndan onaylanmış koruma imar planları var. Bu sebeple bugünün olayı değil. En azından benim bildiğim kadarıyla çeyrek asırlık proje. Yani bakanlık tarafından da devlet tarafından da turizm alanı ilan edilmiş bir bölgede bir turizm yatırımıyla ilgili bir ruhsat verdik. Burada çevresel etkiler üzerinde özellikle sulak alan bizim vazgeçilmezimiz.” diye konuştu.

Tokat ifadelerinin devamında, “Biz sulak alan bölgesine müdahale noktasında projenin bir zaafının olmadığını düşünüyoruz. Çünkü koruma bandı var, koruma bandının dışında genişleme bandı var, genişleme alanı dışında SİT alanı ilan edilip de hiçbir şey yapılamayacak bir alan var. Proje ondan sonra başlıyor. Boğaziçi yani Tuzla Sulak Alanı’nın olduğu bölge Milas’ın en hareketli bölgesi. Bugün Ağaoğlu projesinden daha çok sulak alana etki eden başka projelere de ruhsat verdik biz. Şu an orada siteler var.” şeklinde konuştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık