3 Puan Esnafspor’un

Milas Esnafspor:2 Yeni Milasspor:0

3 Puan Esnafspor’un

Maçın Hakemleri: Hakan Ülker, Ersin Erbay, Hasan Cebeci
Yeni Milasspor: Arda Çam, Muhammet Kurnaz, Feyyaz İpek, Ferhat Yılmaz, Mahmut Ermaşa, Yiğit Manhanoğlu, Anıl Tukluk, Çağrı Karayılgın, Yusuf Asa, Çağatay Bekâr, Yiğithan Yüksel
Yedekler: Yüksel Ertem, Yılmaz Yıldırım, Osman Bedirhan Tuna, Engincan Lök, Oğulcan Aksu, Fahri Karaman, Bahri Güzel
Teknik Sorumlu: Birol Erten
Antrenör: Selahattin Tireli
Milas Esnafspor: Yiğithan Yılmaz, Muhammet Agracı, Hüseyin Karadeniz, Doğan Can Kartal, Şakir Coşkun, Veysi Sarsılmaz, Berke Can Zenger, Hasan Özkan, Volkan Çalhanoğlu, İbrahim Kargı, Bekir Adıgüzel
Yedekler: Mithat Muhammet Doğramacı, Volkan Demirkıran, Burak Varmagil, Ahmet Mücahit Tatar, Ahmet Günel, Caner Bozkurt, Mehmet Taşdelen
Teknik Sorumlu: Cenk Atasoy
Antrenör: İsmail Hakkı Alptekin
Tribünler Doldu Kazanan Milas Oldu
Milas Esnafspor:2 Yeni Milasspor:0
Muğla Süper Amatör Küme Liginde şampiyonluk mücadelesi veren ilçemiz temsilcisi eski adıyla Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor yeni adıyla Milas Esnafspor Milas Şehir Stadyumunda konuk olduğu Yeni Milasspor’u Volkan ve Bekir Adıgüzel’in attığı gollerle 2-0 yenerek şampiyonluk yarışında yola devam dedi.
Maç öncesinde her iki takımda ayrı pankartlara ülkemizde yaşanan deprem, çığ düşmesi ve uçak kazası ile şehit olan askerlerimiz adına üzüntülerini dile getirerek “Türkiye’m Başın Sağolsun” dediler.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile maça başlandı.
Cenk Atasoy’un ilk maçı
2016-2019 Muğla Süper Amatör Küme Liginde çalıştırdığı Yeni Milasspor ile 2 lig şampiyonluğu sevinci yaşayan ve 2 kez BAL ligi Play Off maçına çıkan Cenk Atasoy Milas Esnafspor’un yeni teknik sorumlusu olarak takımın başında ilk kez yer aldığı Yeni Milasspor karşılaşmasında sahadan 2-0 galip ayrılarak lige 3 puanla başladı.
 Milas’ta Geleneksel Deve Güreşleri olmasına rağmen 9 Şubat Pazar günü Milas Şehir Stadyumunda oynanan lig karşılaşmasına ilgi büyük oldu. Tribünlerin tamamı doldu.
Karşılaşmayı Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Top, Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Karakaya, Eğitim Sekreteri ve Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Esnafspor Kulüp Başkanı Ekrem Vanlıoğlu, Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel ve çok sayıda futbolseverlerde izlediler.
İlk yarı golsüz tamamlandı
Muğla Süper Amatör Küme Liginin haftanın en önemli maçında 2 Milas temsilcisi karşı karşıya geldi.
Türkiye Profesyonel Süper Lig Hakemleri Hakan Ülker, Ersin Erbay ve Hasan Cebeci’nin yönettikleri karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.
İlk yarının en net gol atağı Yeni Milasspor’dan geldi. Dakika 9’da gelişen Yeni Milas atağında Yiğithan Yüksel ceza sahası üzerinde topla buluştu. Sert vurdu top az farkla yandan auta çıktı.
Dakika 18’de yine Milasspor atağında Yiğithan ceza sahasında topla buluşmasında topa vurmakta gecikince Esnafspor kalecisi Yiğithan yatarak topu aldı.
Dakika 21’de Esnafspor ilk gollük atağını yaptı. Volkan Çulhaoğlu 18 üzerinde yakaladığı topla Milas ceza sahasına girdi sert vurdu top üstten auta çıktı.
Dakika 27’de Milas Esnafspor Yeni Milasspor ceza sahası dışında bir faul atışı kazandı. İbrahim Kargı topu Milas ceza sahasına gönderdi Altı pasta Doğan Can Kartal topa dokunmayınca Esnafspor net bir gol şansını kaçırdı.
Dakika 38’de Esnafspor’un mutlak gol pozisyonunda ceza sahası içinde Hasan Özkan’ın topunu tek elle kurtaran Yeni Milasspor kalecisi Arda Çam takımına moral verdi.
Dakika 41’de Esnafspor bir gol daha kaçırdı.
İbrahim Kargı Milasspor ceza sahasına topu ortaladı. Volkan ceza sahasında topa ayak koydu. Top yine üstten auta çıktı.
Dakika 42’de Yeni Milasspor atağında Yiğithan Yüksel’in pası ile ceza sahasına giren Anıl Tukluk vurdu savunma kornere attı. Kornerden gelen topu Esnafspor savunması uzaklaştırdı.
İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Goller ikinci yarıda geldi
İkinci yarıya Yeni Milas atakla başladı. Ceza sahasına ortalanan topa Yusuf Asa kafayla dokundu Top üstten auta çıktı.
Dakika 50’de Yeni Milasspor net bir gol şansından daha yararlanmadı. Yeni Milasspor savunmasının başarılı ismi Mahmut Esnafspor kalesine güzel bir orta ile topu gönderdi. Ceza sahası içersinde Anıl kafayı vurdu. Tribünler gol derken kaleci Yiğithan güzel bir kurtarışla topu filelerle buluşmak üzereyken kornere atarak net bir gole olanak tanımadı.
Dakika 51’de yine Yeni Milasspor atağında Yusuf Asa ceza sahası içersinde buluştuğu topa sert vurdu. Savunma kornere attı.
Korneri Çağatay Bekâr kullandı. Yusuf Asa topa kafayı vurdu üstten auta çıktı.
Dakika 60’ta Yiğithan Yüksel ile atağa geçen Yeni Milasspor’da topla son olarak Çağatay buluştu. Attığı şutu savunma kornere gönderdi.
Dakika 61’de Esnafspor atağında Bekir Adıgüzel ceza sahasında topla buluştu. Sert vurdu. Milasspor adına günün başarılı ismi kaleci Arda ayağı ile topu engelleyerek mutlak bir golü önledi.
Dakika 62’de Esnafspor atağında Milasspor ceza sahası ve kalesi karıştı. Kale çizgisini geçen vuruş filelerle buluşmak üzereyken Çağrı Karayılgın kırmızı kart görmek pahasına topu elle çizgiden çıkartarak golü önledi.
Maçın hakemi Hakan Ülker penaltı atışını gösterdi.
Çağrı Karayılgın kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Penaltı atışında Esnafspor adına topun başına takım kaptanı Bekir Adıgüzel geçti. Sert vurdu kötü bir atış oldu. Top üstten auta çıktı.
Yeni Milasspor tribünleri rahat bir nefes aldı.
Dakika 70’de Volkan Milas Esnafspor’u atağa geçirdi. Ceza sahası üzerinde bekleyen Bekir’e topu gönderdi. Bekir vurdu kaleci Arda yine kalesinde başarılıydı ve net bir golü daha önleyerek günün en başarılı futbolcusu oldu.
Dakika 71’de Yeni Milasspor atağında Yiğithan topu oyuna ikinci yarıda giren Bedirhan’a aktardı. Bedirhan vurdu top yandan auta çıktı.
Dakika 72’de Yeni Milasspor ceza sahası içersinde Berke Can sert vurdu kaleci Arda yine kurtardı.
Dakika 74’te Esnafspor atağında Volkan’ı ceza sahası dışında kaleci Arda faulle durdurmak zorunda kaldı ve sarı kart gördü.
Faul atışında topun başına Esnafspor’un en tecrübeli futbolcusu takım kaptanı Bekir Adıgüzel geçti.
Kurulan baraja rağmen topu Arda’nın uzanamayacağı köşeye gönderen Bekir Esnafspor’u 1-0 öne geçirdi.
Dakika 82’de Yeni Milasspor Anıl Tukluk ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Anıl plase bir vuruşla topu Esnafspor kalesine gönderdi. Top yan direğe çarparak auta çıktı.
Dakika 84’te Esnafspor atağında oyuna ikinci yarıda giren Ahmet Güner ceza sahası içersinde topa sert vurdu kaleci Arda yine başarılı bir kurtarışla mutlak bir golü daha önledi.
Maçın orta hakemi duran toplar nedeniyle maça 5 dakika uzattı.
Bu dakikalarda ilk gol atağı Yeni Milasspor’dan geldi. Yiğit Manhanoğlu ceza sahası üzerinden vurduğu topla gol aradı. Top üst direğe ve kalecinin eline çarparak kornere çıktı.
Dakika 90 + 3’te gol atağı yapan Yeni Milasspor topu orta sahada rakibine kaptırdı. Savunma oyuncularının da önde olması nedeniyle Volkan Çulhaoğlu kaptığı topla yeni Milasspor ceza sahasına girdi. Kaleci Arda’yı da çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi ve takımını 2-0 öne geçiren golü attı.
Maçın son atağı Yeni Milasspor’dan geldi. Yiğithan ceza sahasında sert vurdu kaleci Yiğithan Yılmaz kurtardı ve maç bu son atakla tamamlandı.
Kırmız Beyaz forma renklerine sahip olan Milas Esnafspor şampiyonluk yolunda aldığı 3 puanla zirve yarışından kopmazken Mor Beyaz renklerin temsilcisi Yeni Milasspor aldığı bu yenilgiyle haftayı puansız kapattı.
Oldukça zevkli heyecanlı ve bol gollü pozisyonlarla dolu olarak geçen lig maçında her iki takımda oyun içersinde Milas’ı aynı ligde temsil eden takımlar olduklarını unutmadan oynadılar ve futbolları ile izleyenlere keyifli bir müsabaka izlettiler.
 

 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık