Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

323 işletme ve 280 kişiye sigara cezası

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 2019 yılında kapalı mekânlarda sigara içen kişi ve içilmesine izin verilen işletmelere yönelik 73 bin 826 denetim yapıldığını duyurdu.

323 işletme ve 280 kişiye sigara cezası

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 2019 yılında tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun uygulamaları ile ilgili veriler paylaştı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde sigara içmeyen vatandaşlarımızın tütün dumanından pasif etkileşimini önlemek, kişilerin ve gelecek nesillerin tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde denetimler yapılmıştır.” denildi.
Paylaşılan verilere göre; işletmelere Dumansız Hava Sahası denetim ekiplerince düzenli olarak denetim ve bilgilendirme amaçlı 73 bin 826 ziyaret yapıldı. Rutin denetimlerin yanında Sağlık Bakanlığı 184 numaralı telefon ve ‘Yeşil Dedektör’ uygulamasına yapılan bin 588 ihbar denetimi, ekipler tarafından gerçekleştirildi.
Muğla’da aynı zamanda ilçeler arası 766 çapraz tütün denetimi yapıldı.
Ayrıca Muğla’da iller arası çapraz denetim uygulaması kapsamında aralık ayında 2 çapraz denetim yapıldı.
Denetimler kapsamında 323 işletmeye sigara içilmesine göz yumduğu gerekçesiyle, 280 kişiye ise yasanın ihlal edilmesi nedeniyle cezai işlem uygulandı. 12 işyerine ise kapatma cezası verildi.
Toplam kesilen ceza miktarının 960 bin lira olduğu bildirildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık