Kanal İstanbul’a itirazlar sürüyor

CHP ve SOL Parti Milas İlçe Başkanlığı üyeleri, İstanbul’da yapılmak istenen ‘Kanal İstanbul’ projesine dilekçe ile itiraz etti.

Kanal İstanbul’a itirazlar sürüyor

CHP ve SOL Parti üyeleri, Kanal İstanbul projesi için oluşturulan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na itiraz ederek ÇED Olumsuz kararı verilmesini istedi.

CHP DİLEKÇELERİ MUĞLA’YA TESLİM ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi 13 ilçeden toplanan itirazları Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü’ne teslim etti. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçemizi teslim ettik. Marmara ve Karadeniz’i bağlayan doğal bir İstanbul Boğazı’na sahipken çevreye, ekonomiye, geleceğe zarar verecek Kanal İstanbul Projesi’nde ısrar etmek hiçbir kesime yarar getirmez. Bilim ve akılla yararı bir türlü açıklanamayan Kanal İstanbul Projesi’ni isteseniz de istemeseniz de anlayışından çıkarak referandumla halka sormak belki de en doğrusu olacaktır. Kamuoyundaki ciddi iddialardan sonra projenin adının Katar İstanbul mu yoksa Kanal İstanbul mu olması ciddi endişeler doğurmaktadır. İstanbul konusunda sicili bozuk olan ve ‘bu şehre ihanet ettik’ diyen anlayışın tekrar güzeller güzeli İstanbulumuza ihanet etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bilim ve aklın ışığında projenin tekrar gözden geçirileceğine, yapılan itiraz dilekçelerin dikkate alınacağına ve projeden tamamen vazgeçileceğine inancımız tamdır.” denildi.
Muğla İl Çevre Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve kalabalık bir partili topluluğuyla giden CHP’liler, tek tek imzaladıkları dilekçeleri verdiler.

SOL PARTİ MİLAS’TAN SESLENDİ
Ellerinde ‘İstanbul’u savunmak, yaşamı savunmaktır’ yazılı pankart taşıyan İlçe Başkanı Zülfer Çalış ve 6 üye tarafından oluşturulan dilekçeler, Milas’ta bulunan Bodrum Çevre Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. 
SOL Parti’nin itirazları şu şekilde: 
“İstanbul’un yaşam destek sistemleri olan Kuzey Ormanları, su havzaları, su kaynakları, tarım ve mera alanları yok olacak. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı yok olacak. Doğal yaşam alanları ve ekosistem bozulacak. Doğal ve arkeolojik sit alanları, tabiat parkları, milli parklar v.b. koruma alanları yok olacak. Sadece İstanbul’da değil, Trakya’ya kadar tatlı suların beslediği tarım alanları yok edileceği için bölgede tarım ve hayvancılık yapılamaz hale gelecek. ÇED Raporuna göre 1 milyar 155 milyon 667 bin metreküp olan kazı materyalinin taşınmasıyla bozulan ekosistem halkın sağlığını tehdit edecek. Üç aktif fay hattının geçtiği bölgeye nüfus ve yapılaşma baskısı yükleyerek afet riskini artıracak.”

Öte yandan Milas’ta bulunan Bodrum Çevre Şube Müdürlüğü’ne Bodrumlu çevreciler tarafından şimdiye kadar yaklaşık 130 başvuru yapıldığı öğrenildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık