43’ncü ‘Turizm Haftası’ renkli başladı…

Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bir anlamda turizm sezonunun başladığına işaret eden ve bu sene 43’ncüsü kutlanan Turizm Haftası, Atapark’ta renkli görüntülerle başladı.

43’ncü ‘Turizm Haftası’ renkli başladı…

43’ncü Turizm Haftası dolayısıyla Atapark’ta düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Mehmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Gürsel İnce, Milas Belediye Meclis Üyesi Sinan Erbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Milas Mal Müdiresi Ayşe Güliz Akat, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Durmuş Tayfun Uslu, 153 Nolu Tariş Milas Zeytin ve Zeytinyağı Satış Kooperatifi Müdiresi Elin Alpay, bazı siyasi partilerin, oda ver derneklerin yöneticileri, öğretmenler ve hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler katıldı.

Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak, Milas’ın turizmdeki yeri ve önemine değindi.

Ekici; “Turizm endüstrisi küresel ekonominin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisidir. Aynı zamanda turizm ve seyahat endüstrisi (ulaştırma, konaklama, yeme-içme ve eğlence) dünyada en fazla iş sahası yaratmaktadır. Bu nedenle dünyadaki birçok ülke gibi bizim ülkemiz için önemli bir sektördür.

Dünya Turizm Örgütü’nün geçtiğimiz yıllarda yaptırdığı bir araştırmaya göre 2020 yılında 1.6 milyar kişi turizm hareketlerine katılacak ve yıllık ortalama 2.2 trilyon dolardan fazla harcama yapılacaktır. Bu veriler bize turizmin önümüzdeki yıllarda dünyanın en gözde sektörü olacağını ve turizme neden önem vermemiz gerektiğini göstermektedir.

Milas-Bodrum Havalimanı’na 2018 yılında, İç Hat ve Dış Hatlar toplamında 4.185.961 yolcu trafiği olmuştur. Bu veriler güçlü bir destinasyonda bulunduğumuzu da göstermektedir. Milas’ın turizminin gelişmesiyle bu bölgeye gelen turistleri ilçemize çekmemiz mümkündür.

Milas birçok medeniyete beşiklik etmiş, kültürel ve doğal güzellikleri önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlçemiz birçok turizm çeşidi için uygun durumdadır. Milas, Karya uygarlığına, Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmış, Selçuklu ve Osmanlı uygarlığını yaşamış zengin tarihi ile önemini her zaman korumuştur. Tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri, kıyı turizmi, zeytin ve zeytinyağı, balı ve halısıyla marka olmaya hak kazanmıştır.

Bölgemizin turizm alanında hak ettiği yeri alabilmesi ve destinasyon olması adına gerçekleşecek her çalışma, bölge ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır.

İlçemizde turizm alt yapıların ve üst yapıların tamamlanarak ve ilçemizin doğal ve tarihsel güzelliklerine sahip çıkmak konusunda daha büyük bir gayretle çalışarak, Milas’ımızın turizmden daha çok gelir elde etmesini hedefler, bu düşüncelerle Turizm Haftası’nı kutlar, saygılar sunarım” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici’nin konuşmasının ardından hafta nedeniyle ilçemizdeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.

43’ncü Turizm Haftası açılış programı, yöresel halk oyunlarıyla son bulurken, hafta nedeniyle düzenlenen program kapsamında; 16 Nisan 2019 günü yani bugün Milas hükümet Konağı önünden saat 10.00’da hareket edecek olan araçlarla öğrenciler, Güllük-Kıyıkışlacık tekne gezisine katılacaklar.  

17 Nisan Çarşamba günü ise saat 08.00’de TÜRSAB Bodrum BTK Başkanlığı tarafından, öğrenciler için Milas Hükümet Konağı önünden hareket edecek olan araçlarla Bodrum gezisi program kapsamında gerçekleştirilecek.

19 Nisan Cuma günü ise yani programın üçüncü gününde, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 10.30’da “Turizmde yeni eğilimler ve değişimler: Milas” isimli panel düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çeken’in yapacağı panelde; Doç. Dr. Gökhan Ayazlar “Turizm 4.O”, Doç. Dr. Savaş Artuğer “Alternatif turizm türü-kuş gözlemciliği”, Dr. Öğretim Üyesi Uğur Çalışkan “İklim değişikliği ve kültürel miras” ve Öğretim Görevlisi Dr. Ertan Çakmakçı “Turizmin toplumsal yapıya etkisi” konuları geniş bir şekilde ele alınacak.  

20 Nisan Cumartesi günü ise 09.00’da Ören’de Doğa Sporları Şenliği son bulacak. Bu etkinlik için de Milas Hükümet Konağı önünden araçlar kalkacak.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık