‘5-S’ Proje ödülü Ticaret Meslek Lisesi’nin…

Japonya’da doğmuş bir yönetim sistematiği olan, 71 gün süreli ‘5-S’ Projesi, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri arasında uygulanan bir proje olarak ülkemizde de uygulanmaya başladı. İlçemizden projeye katılan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, düzenlenen törenle “5-S Bayrağı” Kaymakam Eren Arslan tarafından verildi.

‘5-S’ Proje ödülü Ticaret Meslek Lisesi’nin…

Önceki gün Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ‘Güvenli Okul’ toplantısında bu kez, ilçe merkezi ve kırsaldaki Milli Eğitim’e bağlı okulların bahçeleri ele alındı.

İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından yapılan sunumda, okul bahçelerinde öğrenciler açısında risk oluşturan objeler fotoğraflarla gösterilerek, bu risklerin ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlangıcından itibaren her ay düzenli olarak yapılan toplantıda, İş Güvenliği Uzmanı Onur tarafından farklı konular ele alınırken, Nisan ayı toplantısına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve okul müdürleri katıldı.

Yaklaşık 45 dakikalık sunumda, ilçe merkezi ve kırsaldaki okul bahçelerinde öğrenci açısından risk taşıyan noktalara değinilerek, okul müdürlerinden gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Sunumun ardından Japonya’da doğmuş ve tüm dünyaya yayılmış bir yönetim sistematiği olan ‘5-S’ projesi tanıtıldı. Ülkemizde de uygulanmaya başlanan ve 71 gün süren proje en ince detayına kadar tanıtılırken, projenin sadece Mesleki Teknik Anadolu Liseleri’ni kapsadığı vurgulandı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından hazırlanan ‘5 S’ Projesi’ne katılan Milas Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne ise projeyi başarıyla tamamlaması nedeniyle Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından ‘5-S Bayrağı’ verildi.

Yapılan açıklamada, projenin geçtiğimiz yıl Ekim ayının başında başladığı ve Mart 2019 sonunda tamamlandığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, projenin Türkiye’de ilk defa MEB okullarında ölçme tabanlı başarı değerlendirme sistematiği olarak uygulandığını dile getirdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık