5. Zeytin Hasat Şenliği Değerlendirildi.. Kaymakam Arslan; “Milas,zeytin ve zeytinyağında marka olmaya başladı”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

5. Zeytin Hasat Şenliği Değerlendirildi..  Kaymakam Arslan; “Milas,zeytin ve zeytinyağında marka olmaya başladı”
  • 21 November 2018, Wednesday 7:03

Bu yıl 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılan Milas 5’nci Zeytin Hasat Şenliği’nin değerlendirilmesi amacıyla MİTSO lokalinde düzenlenen akşam yemeği sonrası şenliğin genel olarak amacına ulaştığı yönünde görüş birliği ortaya çıktı. Şenlikte belirlenen bazı eksikliklerin de giderilerek gelecek yıl daha başarılı bir organizasyon yapılması için çalışmalara devam kararı alındı. Toplantıda, şenliğe verdikler destek nedeniyle; destek veren kurum-kuruluşlara, oda ve dernek yöneticileriyle Milaslı basın mensuplarına da birer teşekkür belgesi verildi.

Milas 5’nci Zeytin Hasat Şenliği’nin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, 153 Nolu Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Figen Çukur, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, şenlik komitesinde görev alanlar ve basın mensupları katıldı. Toplantının başında kısa bir değerlendirme yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan şunları söyledi:

“Herkesin katılımı, desteği ile 3-4 Kasım tarihlerinde 5’nci zeytin hasat şenliğimizi gerçekleştirdik. Gerek kendi çevremden, gerekse kamuoyundan aldığım geri dönüşlere göre son derece başarılı ve ses getiren bir zeytin hasat şenliği olduğunu memnuniyetle görüyorum. Buna katkı sunan ve bu başarının elde edilmesinde destek veren, şu anda aramızda olan veya olamayan herkese teşekkür ediyorum. Elbette sorumluluklarımız, beklentiler daha da arttı. Zeytin hasat şenliğimiz sadece bir tarım ürününün, sadece zeytin veya zeytinyağının tanıtılmasının bir adım ötesine de geçerek Milas’ımızı temsil eder nitelikte bir konuma geldi. Artık kaliteli zeytinyağı denilince kamuoyunda ilk akla gelen yerlerden biri de Milas olmaya başladı. Bunu sadece kişisel gözlemlerimle de fark etmek mümkün, sizler de mutlaka etrafınızda bunu gözlemliyorsunuz. Sorumluluk ve beklentiler artınca, gelecek yıllar için de fikirleri, düşünceleri şimdiden ortaya koymanın faydalı olacağını düşünüyorum. İki gün içerisinde ve belli bir programla şenlik gerçekleşse de, arka planda birçok insanın emeği, katkısı ve düşüncesi, fiziken koşturması var. Kalemiyle, görüntüsüyle yerel ve ulusal medya temsilcilerinin destek vermesi, kenetlenmiş ve bu güzelliğe inanmış birçok insanın katkısıyla bu organizasyon kazasız-belasız atlatıldı. Hepimiz güzel bir amaç uğrunda bir araya geldi ve ortada sen-ben düşüncesi olmaksızın Milas için güzel bir değer konulsun diye çaba harcandı. Sonuçda, herkesin ortak görüşüne göre, iyi oldu diyebiliriz. Elbette her şeyin daha iyisini, daha mükemmelini yapmak mümkün ancak bir insani ürün ortaya koyuyorsunuz. Bu anlamda eksikler, hatalar olabilir. Bunları da, bir sonrakinde daha iyi olması için yapıcı bir şekilde ortaya koyduğumuzda mutlaka sonuç alınacaktır. Ben tekrar emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

Kaymakam Arslan’ın ardından MİTSO Yönetim Kurulu Reşit Özer de, ilk değerlendirmeyi ilçedeki yerel basın ve şenliğe katılan ulusal medya temsilcileriyle 3 Kasım 2018 tarihinde yaptıklarını, genel manada şenliğin geçen yıllara göre daha başarılı olduğu görüşünde hemfikir olunduğunu belirtti.

Başkan Özer; “Ancak görülen aksaklıklar ve program içeriğine yönelik yapılan bazı eleştiriler de olmuştu. Örneğin programda yer alan zeytin hasat ve sıkma işleminin biraz daha uzun süreli olması dile getirildi. Programın arka arkaya ve farklı yerlerde devam etmesi sonucu insanların oradan oraya koşuşturmak zorunda kaldığı, bir yere gidildiğinde bu kez Atapark’taki standların kurulu olduğu alanın boşaldığı gibi bir görüş ortaya çıktı. Önümüzdeki yıl bu konuları da göz önünde bulundurarak içerikte değişiklik yapabiliriz” dedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ardından toplantıya katılan diğer komite üyeleri hem programın içeriği, hem de gelecek yıl yapılması gerekenler hakkında görüşlerini aktarırken, toplantıya katılan basın mensupları da, kendi düşüncelerine göre 5’nci Zeytin Hasat Şenliği’ni değerlendirdiler ve gelecek yıl yapılacak şenlik için görüşlerini aktardılar. Yapılan eleştiri ve konuşmalar üzerine bir değerlendirme yapan Kaymakam Eren Arslan şenlikte şu da olsun, bu da olsun demenin kolay olduğunu belirterek “Herkesin ortak amacı en iyisini yapmak. Fakat bütçe koşulları da belli ve şenlikte o da olsun, bu da olsun, şu da olsun demenin sonu yok. Aşure yapmaya da gerek yok. Daha özlü olmalı. Ne diyeceksek onu öne çıkarmamız gerekir. Daha spesifik olmalı. Eksiklerimizi var mı? Var. Fakat her şeye rağmen çok güzel bir çalışma oldu… Ben her zaman, Milas’ı anlatırken zorlanıyorum; mutlaka bir şeyler eksik kalıyor. Bu şenliğin gelecek yıl çok daha güzel olacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra, şenliğin tanıtımına katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara, oda ve derneklerin yöneticilerine, komitede yer alan kişi ve kuruluşların temsilcilerine, şenliğe ekonomik katkı veren sponsorlara ve yerel basın temsilcilerine teşekkür belgeleri ve plaketleri verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık