“ 6 Mayıs tarihi bir hukuk darbesidir”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, iptal edilen İstanbul seçimini çok ilginç bir söylemle ifade etti...

“ 6 Mayıs tarihi bir hukuk darbesidir”

Ramazan Bayramı dolayısıyla diğer siyasi partilerde olduğu gibi İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nda da bayramlaşma için bir araya gelindi. İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, 31 Mart’ta Millet İttifakı listesinden seçilen belediye meclis üyeleri; Mehmet Çayırlı, Tacettin Yıldız ve Ali Kurt’un yanı sıra; CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İYİ Partililerin katıldığı bayramlaşmada Milletvekili Ergun iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerinden iktidara yüklendi.

Milletvekili Ergun; “Başta burada bulunan hemşehrilerim olmak üzere tüm hemşehrilerime, milletimize Rabbim nice güzel bayramlar göstersin” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Türkiye, düzlüğe doğru yavaş yavaş çıkıyor. Cumhuriyetin kurucu felsefesi tekrar cumhuriyetin parolası haline gelmeye başladı. Bunun da işaretlerini bugünlerde almaya başladık. Yapılan son yerel seçimle ortaya çıkan sonuç bunu gösteriyor.

İyi ki partimizi kurmuşuz… Türkiye’nin dengelerini belli oranda değiştirebildik. İYİ Parti’nin olmadığı bir atmosferde aslında seçmen aynı şekilde duruyor idi ancak parti olarak bizler, seçmene bir cesaret verdik, bir değişim arzusunu ateşledik ve bütün Türkiye’ye de bu yayıldı.

Her ne kadar İstanbul hukuk yoluyla 6 Mayıs’ta bir darbe ile gasp edilmiş olsa da, çünkü 6 Mayıs gerçekten hukuk adına bir darbedir. YSK’nın kararını başka bir yol ile izah etmek mümkün değildir. İnşallah 23 Haziran’da İstanbul tekrar hak ettiği şekilde, demokrasiye uygun bir şekilde, İstanbul halkının hak ettiği bir yönetime kavuşacaktır. Bununla birlikte Türkiye de kendine gelmeye başlayacaktır.

Çünkü YSK’nın aldığı karar, temeli ve gerçekliği olmayan bir karardır. Seçimlerin kazanılmasıyla Türkiye, bu romantizmden de kurtulmuş olacak. Zaten ülkenin de buna ihtiyacı var. Etrafımız tam anlamıyla bir ateş çemberi… Bu coğrafyada devlet olmak, devlet idare etmek oldukça zordur ve ciddiyet ister. İlişkiler öyle kişilere göre değişmez. Değiştirmeye kalkarsanız başınıza türlü felaketler gelebilir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurduktan sonra ifade ettiği, ‘Yurtta sulh, Cihanda Sulh’ sözü, aslında sadece bireysel kendi sözleri değil, aynı zamanda milletimizin son iki yüzyılda yaşamış olduğu tecrübeleri yansıtan sözlerdir. Bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyorsanız komşularınızla da iyi geçineceksiniz. Komşularınızın iç işlerine karışmayacaksınız. İşte Atatürk’ün o sözü, bizim dış politikamızın da rehberidir.  İşte bugünkü iktidar bu rehberden vazgeçince başımıza da türlü felaketler gelmeye başladı. İstanbul bir kez daha kazanılarak bu süreç yeniden normale dönecektir.”

 

“Bu uyum devam etmeli”

 

24 Haziran öncesinde kurulan ve 31 Mart seçimleri sürecinde de devam eden Millet İttifakı’nın, Milas’ta ve Muğla’da başarıya ulaştığını belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’de başarılıyız. Daha iyisi elbette olabilirdi. Özellikle İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve benzeri şehirleri düşündüğümüz zaman bu ittifak doğru kurulmuş ve doğru işlemiştir. Şu anda Türkiye nüfusunun yüzde 62’si, muhalif insanların yaşadığı yerler olarak görülüyor. Ekonominin de döndüğü yer de buralardır. Dolayısıyla Türkiye’nin dinamizmi bu bölgelerdedir. İnşallah bu sonuç genel seçimlere de yansıyacaktır.”

 

“Türkiye üretimden koparıldı”

 

17 yıllık AKP iktidarı tarafından Türkiye’nin üretimden koparıldığını ileri süren Milletvekili Ergun; “Türkiye ne yazık ki üretim felsefesini kaybetti. Hatta bu konuda ki bilgi birikimini de kaybetmeye başladı. Oysa cumhuriyet felsefesi, tüm badirelere rağmen üretimi esas alıyordu. O yıllarda hatırlanacağı gibi Anadolu’da bir kalkınma hamlesi başlamıştı. Bugün AKP iktidarının 17 yılda kurmuş olduğu bir tane sanayi kuruluşu yok. Zaten var olanları da sattılar” dedi.

 

“Türkiye’nin kötü gidişatına ‘dur’ demeye çalışıyoruz”

 

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un ardından konuşan İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise şunları söyledi:

“Biz daha 1,5 yıllık bir partiyiz… Ama şöyle geçmişe baktığımız da iyi ki var İYİ Partililer diyoruz. Çünkü Türkiye’nin kötü gidişatına ‘dur’ demeye çalışıyoruz. Kurulduğumuzdan günden beri özellikle 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘Tünelden önceki son çıkış’ diye söyledik ama ne yazık ki o seçimlerden istediğimiz gibi bir sonuç alamadık ve tünele girdik. Gerçi ‘damat’ tünelin sonunda ışık var dese de tünelin sonundaki ışık çıkış ışığı değil, üzerimize hızla gelen trenin ışığı…

İYİ Parti sadece ve sadece ülkesi için, milleti için kaygılanan insanların olduğu bir partidir. Bunu hiç unutmadan, birlikteliğimizi sağlamlaştırarak, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve Atatürk’ün izinde olan CHP ile aynı duygu ve düşüncede ittifak yaparak artık Türkiye’nin gelecekteki umut ettiğimiz aydınlık günlerine kavuşması için hep beraber mücadeleye devam edeceğiz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hem de safları daha da sıklaştırarak.”

 

“23 Haziran’da yine hep birlikte bir bayram sevinci daha yaşayacağız”

 

İYİ parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ’ın ardından kısa bir konuşma yapan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu; “Değerli misafirlerimiz… Olayın siyasi yönünü Sayın Milletvekilim ve İl başkanım anlattı. Ben sadece şunu söylemek istiyorum; İstanbul bize çok uzak değil. Orhan Veli Kanık’ın şiirinde anlattığı gibi ‘orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür.’ İstanbul da bizim…

Ben şahsen çok karamsar da değilim. İçim umut dolu. Çünkü bugün bir seferberliğin olduğunu görüyorum. Bizler görevimizi layıkıyla yaptığımız zaman 23 Haziran’da yine hep birlikte bir bayram sevinci daha yaşayacağız.

Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şahsınızda tüm hemşehrilerimizin ve Müslüman Âlemi’nin bayramını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

 

“Bu ülke aydınlık günlere kavuşana kadar birlikteliğimiz devam edecek”

 

İlçe Başkanı Yanıkoğlu’nun ardından bayramlaşmaya katılan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe de, parti binasında bulunan herkesin bayramını kutlayarak sözlerine başladı ve şöyle devam etti.

“Hep birlikte 31 Mart sürecini yaşadık. Bu birlikteliğin devam ediyor olduğunu görmekten gerçekten mutluluk duyuyorum. Bundan sonra da yolculuğa birlikte devam edeceğimizi, mutluluklarımızı ve sevinçlerimizi paylaşacağımızı düşünüyorum. Sonuna kadar yani bu ülke aydınlık günlere kavuşana kadar birlikteliğimiz devam edecek. Sonrasında bu temelin üzerine yine hep birlikte bir şeyleri elbirliğiyle inşa edeceğiz.”

 

“31 Mart’ta başaramadıklarını 23 Haziran’a ertelediler”

 

CHP Milas İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ise ittifak sürecinin başladığı günlere giderek şunları söyledi:

“Öncelikle üzerime düşen bir görevi yerine getireceğim. Aslında Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat burada olmak istiyordu ancak özel bir programı nedeniyle gelemedi. Sizlere selam ve saygılarını iletiyorum.

Aslında 24 Haziran 2018 tarihinde başlayan birlikteliğimiz bugün gerçekten de çok iyi bir noktaya getirmiş bulunmaktayız. Sayın vekilim biraz söz etti ama 24 Haziran sürecini hatırlayacak olursak gerçekten de demokrasiyi boğmaya çalışan bir anlayışa karşı iki parti genel başkanının sağduyu ile 15 milletvekili hareketinden sonra gelişen ve İYİ Parti’nin seçimlere katılmasına vesile olan ve son derece de başarılı olan o hareketin ardından süreç devam etti.

Bugün geldiğimiz noktada, 31 Mart’ta başaramadıklarını 23 Haziran’a ertelediler. Aslında bu ülkede artık demokrasinin olmadığını sadece bu olayla görmedik, daha öncede yaşadık biz bunları. Şahsen bundan sonraki yıllarda bir seçimin olup olmayacağının da bir garantisi yok. Bildiğiniz gibi birçok yerde belediye başkanları görevden alındı, bizim de başımıza gelmeyeceğinin garantisi yok. Gerçekten de demokrasi öyle bir noktaya geldi ki bizler CHP ve İYİ parti olarak artık bir bütünlük sağlamak zorundayız. Atatürkçü düşünen herkesle birlikte olmak zorundayız. İstanbul seçimleri de gösteriyor ki bugün sağlıklı bir şekilde işleyen bir birlikteliğimiz var.

Ülkemizde ne yazık ki 31 Mart’ta, ‘millet iradesi’ diyenler tarafından seçmen iradesi gasp edildi. Kazanılan bir belediye başkanlığı seçimi yenilenecek. Çünkü hatırlayın “İstanbul’da tökezlersek Türkiye’yi kaybederiz” demişlerdi, İstanbul’da tökezlediler. Bizler de 18 günlük süreçte gördük ki orada talan var… Türkiye ekonomisinin üçte birini yüklenen İstanbul’un talan edildiğini hep birlikte gördük. Dileğimiz odur ki İstanbul seçmeni 23 Haziran’da bu talanı görsün ve bir daha o zihniyetin işbaşına gelmesine engel olsun.

Ben de diğer konuşmacılar gibi başta sizler ve Milas halkı olmak üzere tüm halkın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, her şeyin çok güzel olacağı günleri görmek dileğiyle hepinizi selam ve saygılarımla selamlıyorum.”

 

“Ortak paydamız cumhuriyet”

 

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı tarafından Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gerçekleşen bayramlaşmada, mevcut Milas Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İYİ Parti kurucu Milas İlçe Başkanı sıfatıyla son sözü Mehmet Çayırlı aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı ve İYİ parti Kurucu İlçe Başkanı Çayırlı da herkesin bayramını kutlayarak başladığı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Malum, 31 Mart seçimleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yaptık. Daha öncesinde de 24 Haziran’da yapılmıştı. Sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de ilk kez yerel seçimde bir ittifak yapıldı ve adı da Millet İttifakı konuldu. Baktığımız zaman da iyi ki yapmışız diyoruz. Çünkü bu ittifakın temelinde; parlamenter sistemin yeniden kurulması, cumhuriyet değerlerine ve cumhuriyetin kuruluş felsefesine yeniden dönülmesi, Atatürkçü düşüncenin yeniden ülkede hâkim kılınması vardı. İnancım da odur ki bu ‘tek adam’ sistemi ortadan kalkıp parlamenter sistem yeniden hayata geçinceye kadar da bu ittifaklar devam edecek. Bu süreçte zaten hem CHP, hem de İYİ parti’nin tabanları da birbirini tanımaya başladı. Çünkü son yerel seçimlerde görüldü ki ortak paydamız cumhuriyet, demokrasi, Atatürk ilke inkılâplarıdır… Söylediğim gibi yeniden ve hem de güçlendirilmiş bir şekilde parlamenter sistem gelinceye kadar da bu birliktelik devam edecek.”

Yapılan açıklamaların ardından bir süre daha sohbet eden bayramlaşma programı, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık