Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’de geleneksel bayramlaşma…

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü, Ramazan Bayramı nedeniyle parti binasının bulunduğu Arasta Park’ta bir araya geldi. İl Başkanı Zeybekoğlu, Milletvekili Özcan ve Belediye Başkanı Tokat, partililere yönelik yaptıkları konuşmada ağırlıklı olarak yaklaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlere yer verdiler.

CHP’de geleneksel bayramlaşma…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve tüm yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerin yanı sıra; CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, eski dönem Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz, Av. Zeki Çakıroğlu ve Tolga Çandar, CHP’li belediye meclis üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı, gaziler ve partilerin katıldığı bayramlaşmaya; Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı.

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bayramlaşma nedeniyle gelinen birlikteliğin açılış konuşmasında ‘hoş geldiniz’ diyerek; “Herkesin şeker tadında bir bayram geçirmesini ve her şeyin çok güzel olduğu günleri görmesini diliyorum” dedi ve sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

Başkan Tokat ise bayramlaşmada şunları söyledi:

“Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bayram duygusunu bir aile ortamında yaşayabilmek ve birbirimizle kucaklaşabilmek için bayram günlerinde partimizde bir araya geliyoruz.

Her şeyden önce yaşadığımız süreç kolay bir süreç değil… Çok isyan edesimiz, tepki göstereceğimiz gelişmeler yaşanıyor. Kutsal bir ayı geride bıraktık ama o ayın ruhuna hiç uygun olmayan bir şekilde; zulümlerin, yalanların, talanların, hak yemelerin en yoğun şekilde yaşandığı ve maalesef buna ses çıkarılmayan din adına da buna bir tepki konmayan bir süreci yaşıyoruz.

Güzel duyguları her zaman muhafaza ederek, insanları daha çok seveceğiz, insanlarla daha çok ilgileneceğiz, hak yemeyeceğiz ve bayramları da, bayramın ruhuna uygun olarak yaşayacağız. Topluma da bu güzellikleri yaşatmak için mücadele edeceğiz. Bu duygularla şahsım ve kurumum adına herkesin bayramını bir kez daha kutluyorum.”

Başkan Muhammet Tokat’ın ardından söz alan Muğla Milletvekili Suat Özcan ise 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili genel merkez talimatıyla yürütülen çalışmalara değindi. Milletvekili Özcan, tüm milletvekillerin ilçelerde değişerek görev yaptığını, milletvekillerine başta İstanbul örgütü olmak üzere tüm yurt genelindeki il ve ilçe örgütlerinden, partililerden de destek geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle burada bulunan değerli hemşehrilerim başta olmak üzere herkesin bayramını kutluyorum. Bayramlar bizleri bir araya getiren geleneksel değerlerimizdendir. Gerçi son 10 yıldır sürekli genel ve yerel seçimler, referandum hatta parti içi seçimler nedeniyle sürekli beraberiz. Ancak bayramlarda biraz daha sevgi, biraz daha hoşgörü ile bir araya geliyoruz.

Hepinizin de bildiği gibi olağan üstü bir durum yaşıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu Kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi bugüne kadar pek karşılaşmadığımız bir durumu ortaya çıkardı.

Son birkaç gündür Yüksek Seçim Kurulu aldığı kararla kendini adeta inkâr ediyor. Yani ‘Aldığım karar yanlıştır’ diyor. Çünkü daha önce ne demişlerdi, ‘İlçe seçim müdürleri ve ilçe seçim hâkimleri savcılığa verilecek, mahkemeye verilecek. Suçlu görülürse mahkeme tarafından başka bir karar verilecek’ deniliyordu. Şimdi ise geriye çekiliyorlar. Bu ne demektir; aldıkları seçim kararının geçerli bir nedeni, mazereti yok demektir. Ama sonuçta 23 Haziran’da seçim yapılacak. 31 Mart seçimleri ve hatta bundan birkaç yıl öncesindeki ülkemizdeki siyasete bakış açımız (ben de dâhil olmak üzere) tek penceredendi. Yani farklı kapı ve pencerelerden bakmıyorduk. Olaylara sadece Cumhuriyet Halk Partisi gözlüğü ile bakıyorduk. Oysa bugün partimizin iktidar olabilmesi için sağ seçmeni de anlamamız, onların tercihlerini, beğenileri, sempatilerini ve kutsal değerlerini tam olarak öğrenmemiz ve ona göre davranmamız gerekiyor.

Bu açıdan İstanbul seçimi çok büyük bir önem taşıyor. Oyumuz belli… Daha çok oy alabilmek için strateji olarak bugüne kadar genellikle Cumhur İttifakı’na oy vermiş kesimlere gidiyoruz. Çalışmalar da ağırlıklı olarak o kesimlerde sürdürülüyor. Bu çalışmaları da herhangi bir sosyal medya hesabından paylaşmıyoruz ancak biliniz ki her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüp, uygulanıyor. Yapılan çalışmaları ifşa etmemek, o kişi ya da kesimlerin bir başka kişi veya grup tarafından kafasının karıştırılmaması, o algının değişmemesi gerekiyor. Dolayısıyla herkes İstanbul’da arı gibi çalışıyor. İl örgütümüz, genel merkez yöneticilerimiz, milletvekilleri olarak bizler ve partililerimiz, özellikle Cumhur İttifakı’na oy vermiş insanlara gidiyor, hemşehri derneklerine gidiyor ve çok planlı bir çalışmayı yürütüyor. Şahsen ben bile 10’un üzerinde hemşehri derneğine gittim. Bu aşamada şunu gördük; insanlar son iki yıla kadar AKP’ye oy vermişler, hatta bazıları 31 Mart’ta da oy vermiş ancak bu defa vermeyeceğini söylüyor. Sandığa gittiklerinde ne olur, ne biter bilemem ancak insanlarda iptal edilen bu seçimle ilgili bir tepki var.

Sonuç olarak bizim, Milas’tan, Bodrum’dan, Muğla’dan yapacağımız şeyler var. İstanbul’da tanıdığımız, özellikle CHP dışında başka bir partiye oy vermiş olanlarla konuşmak ve onları ikna etmek. Çünkü konuştuğumuz her insan önce ekonomiden söz ediyor. İnsanlar genel iktidarın ve İstanbul yöneticilerin israflarından bıkmış, onların yandaşlarını kayırmalarından bıkmış durumdalar ve tepki gösteriyorlar. Artık seçim zamanlarında dağıtılan erzak ya da belli bir miktar paranın kararlarını değiştirmeyeceğini söylüyorlar.

Son söz olarak; ilçe, il, genel merkez olarak hepimiz düşüncelerimizi değiştirmeli, kendimizi yenilemeliyiz. İnsanlara yaklaşımlarımız artık keskinlikten ve ön yargıdan uzak olmalı. ‘Bunlar bize oy vermez, bunlarla anlaşamayız, başka dünyaların insanlarıyız’ gibi düşünceleri bırakmamız gerekiyor. Mutlaka her insana el uzatmalıyız, uzattığımız elin de önemini kavramalıyız. Ancak o zaman bize iktidar yolu açılabilir.”

Ramazan Bayramı nedeniyle parti binasının bulunduğu Arasta Park’taki bayramlaşmada son olarak CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu alandakilere seslendi. İl Başkanı Zeybekoğlu da herkesin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi bu bayramların ruhunda birlik ve beraberlik, barış içinde dayanışma ruhu ile hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin bugün en büyük sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleridir. Çünkü bu sorun sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin sorunu haline gelmiştir. Sayın Milletvekilimiz Suat Özcan İstanbul seçimleri başta olmak üzere bundan sonraki süreçte nasıl davranmamız gerektiğini çok da güzel ifadelerle anlattı. Ben de şunu hatırlatmak istiyorum; Muğla bölgesinden İstanbul’a gitmek isteyen her vatandaşımız ilçe ve il örgütlerimiz tarafından gönderileceklerdir.

İstanbul’u yeniden kazanacağımızdan kesinlikle eminim. Biz geçen hafta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Honaz’a gitmiştik. Biliyorsunuz orada da seçimler iptal edilmişti. Adayımız seçimi kazandı. Şimdi sırada İstanbul var. Orayı da kazanacağız. Buna inanıyorum ve biliyorum ki her şey çok güzel olacak.”

İYİ partililerin de katıldığı Arasta Park'taki bayramlaşma, yapılan konuşmaların ardından bir süre daha sohbet ortamında devam etti.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis