“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajları

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajları

Muğla Valisi Esengül Civelek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Civelek’in mesajı şöyle:

Toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası olan kadınların, hayatın her alanında daha aktif, üretken ve güçlü bir şekilde yer almaları ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır.

Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar geldiğimiz noktada gerçekleştirilen yasal düzenlemeler ve son yıllarda hayata geçirilen sosyal politikalar ile eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlarımıza destek olacak önemli iyileşmeler sağlanmış, yetki ve karar alma mekanizmalarında kadın temsilinin artması konusunda önemli adımlar atılmıştır.

İlimizde de kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumlarını geliştirecek, aile içindeki rollerini güçlendirecek, yaşam standartlarını iyileştirecek, daha güvenli bir geleceğe adım atmalarını sağlayacak projeleri hayata geçiriyor bu sayede kadınlarımızın yaşamlarında fark yaratmaya çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.”

 

Başkan Gürün 8 Mart Dünya

Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün fikirleri, emekleri ve yetiştirdikleri insanlar ile dünyanın daha yaşanır bir yer olmasını sağlayan bütün emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk devrimleri ve ilkeleri sayesinde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınların erkeklerle eşit haklara, seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ne yazık ki son yıllarda izlenen ayrıştırıcı politikalar, sözde aydınlar tarafından yapılan içi boş açıklamalar nedeni ile kadınların ötekileştirildiğini, şiddete maruz kaldığını ve şiddetin teşvik edildiğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Kadınlarımız, annelerimiz, eşlerimiz, abla, kardeşlerimiz ve toplumsal hayatta her alanda görev alan emekçilerimiz. İlk Türk devletlerinden Kurtuluş Savaşı’nda Kuvay-i Milliye ruhuyla cepheye silah taşıyan, Atatürk devrimleri ile Cumhuriyet aydınlanmasında en önde rol oynayan kadınlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün de dediği gibi; “Dünyada herşey kadının eseridir.” Türk Kadını ailesinin, toplumun temel direği, eğitim hayatının güleryüzlü öğretmeni, sağlığımızın doktoru, hemşiresi, ordumuzun gözü kara subayı, pilotu, mülkün temeli olan adaletin hakimi, savcısı, yaşadığımız şehirleri, binaları planlayan mimarı, mühendisi,  üreten köylümüzün emekçi elleri, milletimizin belediye başkanı, vekili, evladının da merhametli, fedakar annesidir. Ülkemizde ne yazık ki kadına şiddetin sorumlusu, kadınlarımızı hurafelerle ötekileştirmeye çalışan, kendisi çağımızda zihni ortaçağ karanlığında kalmış sözde aydın ve siyasilerdir. Türk Kadını bu karanlık odaklara en güzel cevabı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda yaptıkları, başardıkları ve yapacaklarıyla yine kendisi verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, daha yaşanır bir dünya yarattıkları için hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Muhammet Tokat’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın son bulmasını dilediği mesajında Başkan Tokat şu ifadelere yer verdi;

“Çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda önemli bir rol üstlenmiştir. Bağımsızlık mücadelesini kadınların desteği ile kazanan bir ülkemizin, bugünü ve geleceği de kadınlarımızın emek ve mücadelesiyle şekillenmektedir. Milas Belediyesi olarak, kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarında daha etkin olmalarını sağlayacak şartları hazırlamaya ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu güzel bir dünya kurabilme dileğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum”

 

Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın Mesajı

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “AK Parti olarak kadının siyaset dahil yaşamın her alanında yer almasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Milletvekili Gökcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şunlara yer verdi:

“Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında günümüzde de önemli rol oynamayı sürdürüyorlar.

Kadını veya erkeği, aynı madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşıyız. Bizler, insan onurunu yok sayan ve yaşanan pek çok acının da müsebbibi olan çarpık zihniyetlere karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

Esasen, bu tür cinsiyetçi bakış açıları, bizim değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın dinamikleriyle de bağdaşmıyor”

Kadına Yönelik Şiddeti Eleştirdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadını dışlayan bir anlayışın sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük bir eksik ve ciddi bir tehdit olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti.

“AK Parti olarak kadının siyaset dahil yaşamın her alanında yer almasını istiyoruz. Kendi tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekiyor. Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız.

Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez.

Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir.

Bizler, sorunların hak ve adalet temelli bir anlayışla çözüme kavuşturulması için toplum olarak hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine inanıyoruz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık