Her şey daha yeşil bir Milas için…

Özel Milas Anaokulu öğrencileri Orman Haftası dolayısıyla Beypınarı Mevkii’nde 80 öğrenci ile ağaç dikimi yaptı.

Her şey daha yeşil bir Milas için…

“Tarih boyunca insanların bilinçsiz tüketimi ve duyarsızlığı sonucu, dünyadaki ormanlar gün geçtikçe azalırken, yok edilen orman alanlarının yerlerini; çöller, çorak ve bozkır araziler almıştır. Bunun insan sağlığına ve ülke ekonomisine büyük zarar verdiği bilinen bir gerçek olmasına rağmen günümüzde, bu konudaki duyarsızlık alabildiğine hızlı bir şekilde artıyor.

Oysa bu denli önemli olan ve çok uzun yıllar sonucu oluşan bu kaynakları, ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak, hepimizin vatandaşlık görevidir” diyerek gerçekleştirilen etkinliğin amacını özetleyen Özel Milas Anaokulu Kurucusu Nazlı Yıldız, ormanlarda sadece ağacın olmadığını; farklı bitkiler ve hayvanların da bulunduğuna dikkat çekerek; “Ormanlar bir ülkenin doğal güzelliği ve zenginliğidir” dedi.

Özel Milas Anaokulu’ndan 80 öğrencinin Beypınarı Mevkii’ndeki ormanlık alanda fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Anaokulu Kurucusu Yıldız; “Çocuklarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamanın yanında ormanların; toprak kayması(erozyon) ve selleri önleme özelliği bulunduğunu, havayı temizlediğini ve insanlara oksijen kaynağı oluşturduğunu, evimizde-işyerimizde ve çevremizde kullandığımız birçok malzemenin de kaynağını oluşturduğunu öğretiyoruz. Öte yandan çocuklarımıza, diktikleri her fidana kendi isimlerini vererek, sahiplenme duygusunu da geliştirmeyi hedeflerken, etkinliğimize katılan çocuklarımız ve velilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bilindiği gibi ülkemizde, ormanların korunması ve yeni ormanlar yetiştirilmesi için her yıl Mart ayı içinde bir hafta ‘Orman Haftası’ olarak kutlanırken, haftanın bir günü de ‘Ağaç Bayramı’ olarak ilan ediliyor ve çeşitli etkinliklerle hafta boyunca kutlamalar sürüyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık