860 LİRA MAAŞ, 700 LİRA KİRA: Engelli vatandaşın durumu yürek burktu

Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi olması gereken Rahmi Üzüm, iş bulamadığı için çalışamıyor. Yüzde 61 engelli olan ve 860 lira engelli maaşı alan Üzüm, 1 yıl daha çalışması halinde malulen emekli olacak. Oksijen tedavisi görmesine rağmen elektriği kesik, tüpü bitmiş olan ve 4 aydır kirasını ödeyemeyen 42 yaşındaki Üzüm, hayırsever iş insanlarından 19 bin 500 lira olan tedavi masrafının karşılanmasını ve bir iş kapısı sunulmasını istiyor.

860 LİRA MAAŞ, 700 LİRA KİRA: Engelli vatandaşın durumu yürek burktu
  • 09 February 2022, Wednesday 16:55

2007 yılında 27 yaşındayken yaşadığı traktör kazasının ardından vücudunda ciddi hasarlar oluşan evli ve 1 çocuk babası Rahmi Üzüm, kalbinde ve ayağında yaşadığı sağlık problemlerinin çözümü için yıllardır mücadele ediyor. Önceki eşiyle yapacağı düğünden bir gün önce yaşanan kazanın ardından geçen 15 yılda Üzüm’ün hastalığı her geçen gün artıyor. Senede 4 kez tedavi olması gereken 42 yaşındaki Rahmi Üzüm, Türkiye’de 4 özel hastanede bulunan tedavisinin yapılması için 15 yılda binlerce lira harcadı. Üzüm’ün tek geliri ise 860 liralık engelli maaşı. 1 yıl daha çalışması halinde malulen emekli olacak olan Üzüm, hayırsever iş insanlarından 19 bin 500 lira olan tedavi masrafının karşılanmasını ve bir iş kapısı sunulmasını istiyor.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Müftülüğü’nden bir miktar maddi yardım aldığını kaydeden Üzüm, “Eksik parayla tedavinin bir kısmını oldum. Doktor, ‘bir yıl boyunca ayakta durmayacaksın, çalışmayacaksın’ dedi.” şeklinde konuştu.

Ev kirasının aylık 700 lira olduğunu, 4 aylık kirasının biriktiğini ve ödeyemediğini söyleyen Üzüm, “Bu sırada elektrik borcum da birikti. Kömürüm ve odunum olmadığı için elektrik sobasıyla ısınıyordum. Kronik hasta olduğumu, makine ile oksijen almam gerektiğini bildikleri halde elektriğimi kestiler. Oğlum da evde ders çalışamıyor. Başvuru yaptım ama olumsuz çıktı. Komşulardan yardım edenler oldu. Komşum ödünç soba verdi. Çevreden bulduğum çalıları, kartonları yakıyorum. Kaymakamlığa kömür yardımında bulunmuştum. Doktordan geldikten sonra öğrendim ki kömür yardımı dağıtılmış, bitmiş. Benim listede ismim var ama alabileceğim kömür yok. Belediye ise 3 çuval odun verebildi. Senede bir defa verebileceklerini söylediler.” dedi.

Operasyondan sonra engelli maaşıyla yaşayamacağını kabullenerek doktorun ‘1 yıl ayakta durmayacaksın’ tavsiyesine rağmen parkomat görevlisi olarak başvurduğunu ve kabul edildiğini aktaran Üzüm, “İşe başladıktan 16 gün sonra kendimi aniden hastanede buldum. DVT(kan pıhtılaşması) oluşmuş, bayılmışım. Çevredekiler beni hastaneye yetiştirmiş. Doktora gittiğimde beni sert dille uyardı. İş kıyafetlerimi görünce ‘Sen ne yapıyorsun, ayakta durmaman gerekiyor’ dedi. Mecburen işi bırakmak zorunda kaldım. 16 gün sigorta girişim olduktan sonra engelli maaşım da kesildi. Şimdi engelli maaşının tekrar bağlanması için komisyonun toplanması gerekiyor, bu da 2 ay sürecek. Yani 2 ay hiçbir gelirim olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Hayat mücadelesinde engellerle karşılaştığını belirten 42 yaşındaki Rahim Üzüm, “Tüm bunlarla mücadele ederken bir de eşim kalp krizi geçirdi. Ona da rapor almaya gittiğimizde doktor, “Eski tahlillerini değerlendirdik, 2 damarın daha tıkalı. Tekrar ameliyata girmen gerekiyor’ dedi. Cebimizde dolmuş parası bile yok.” şeklinde konuştu.

Üzüm sözlerini; “Ev sahibi durmuyor, elektrikçiler açmıyor, eşimi ameliyat ettiremiyorum, ekmek bile alamıyorum. Benim ulaşımım engelli kartıyla ücretsiz ama eşimin ücretli. Son 70 lira vardı cebimizde. Muğla’ya hastaneye gittik. 33 lira gidiş, 33 lira geliş. Cebimde 4 lira para kaldı. Oksijen cihazını kullanmam gerekiyor elektrik yok. Yağmur yağdığı zaman su direk evime akıyor. Kurumlara başvurularda bulundum, kapıya kadar geldiler içeri girmediler. Evimde yemek yapacak tüp yok. Durumum git gide kötüleşiyor. Acilen tedavi olmam gerekiyor. Aileme ve bana yardımcı olmak isteyen hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.” diyerek sonlandırdı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık