9 günlük rapor: MİLAS’IN HAVA KALİTESİ DEĞİŞKEN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Atapark’a kurduğu Seyyar Hava Kalitesi İzleme Aracının 9 günlük izlem raporuna göre Milas’ın hava kalitesi değişkenlik gösteriyor.

9 günlük rapor: MİLAS’IN HAVA KALİTESİ DEĞİŞKEN
  • 29 February 2020, Saturday 12:52

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Seyyar-4 Hava Kalitesi İzleme Aracı, geçtiğimiz hafta Milas’taki hava kalitesini ölçmeye başladı. Atapark Meydanı’nda ölçüm yaparak kaliteyi raporlayan araç, kamuoyunca kritik seviyede olduğuna inanılan Milas’ın hava kalitesini değerlendiriyor. Araçtaki teknik donanım sayesinde hava kalitesi anlık olarak havaizleme.gov.tr adresinden yayınlanıyor.
Rapora göre; sistemin kurulduğu 20 Şubat günü hava, 21 Şubat günü saat 12.00’ye kadar ‘hassas’ olarak ölçüldü. Hava kalitesi, 22 Şubat saat 10.00’a kadar iyileşti.
21.00’e kadar orta olarak ölçülen hava kalitesi, Pazartesi günü 11.00’e kadar ‘orta’ olarak nitelendirildi.
Hava kalitesi, pazartesi günü saat 11.00’den perşembe günü 03.00’e kadar yeniden hassas duruma geldi. 3.00’ten itibaren kalite, ‘orta’ olarak ölçüldü. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde iyi olan değer, dün yeniden değişkenlik göstermeye başladı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kalitesi “hassas” olarak ölçülen kentler için “Herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir. Hassas gruptaki vatandaşlar için ciddi sağlık etkileri söz konusu olabilir” uyarısı yapıyor.
GREENPEACE: “PM 2.5 İÇİN NEDEN ULUSAL SINIR DEĞER YOK?”
Bakanlık, hava kalitesini belirlemek üzere 13 farklı veriyi derliyor. PM 10 adı verilen 10 mikrondan küçük kirleticiler için ulusal sınırlar belirlenirken, 2,5 mikrondan küçük hava kirletici partikül madde PM 2,5’a bir sınır belirlenmiyor. Greenpeace, 2019’da Birleşmiş Milletler ve tüm hükümetlere bir çağrıda bulundu: “Hava kirliliği ve iklim krizleri birlikte ele alınmalı”. 
Hava kirliliği konusunda bilincin arttığını belirten örgüt, ülkemizde hava kirliliğinin en önemli çevre sorunu olarak görüldüğünü bildirdi. Türkiye’de henüz neden bir PM 2.5 sınır değeri olmadığı konusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soran örgüte gelen yanıt, “Yönetmelik henüz taslak aşamasında, ne zaman yürürlüğe gireceği belirsiz.” oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık