9. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında seçmeler tamamlandı.

Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına düzenlenen karikatür yarışmasında ödül almaya hak kazanan karikatüristler belirlendi.Uluslararası Turhan Selçuk karikatür yarışmasına bu yıl 48 farklı ülkeden 435 karikatürist 1687 karikatür ile katıldı.Yarışmada ödül almaya hak kazanan karikatüristlerin isimleri 20 Mayıs tarihinde açıklanacak.

9. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında seçmeler tamamlandı.

10-11 mayıs tarihleri arasında Turhan Selçuk Karikatürlü Evde toplanan,  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı,İzelRozental,Serter Karataban,Turgay Karadağ,Aslı Alpar ve Halit Kurtulmuş Aytoslu isimlerinden oluşan jüri üyeleri, 1687 adet karikatürü tek tek inceledi.Zorlu geçen değerlendirmenin ardından jüri üyeleri ilk etapta 126 karikatürü tekrar incelemek üzere ayırdılar.İkinci tur değerlendirmesinde ise bu rakam 56’ya düşürüldü.Son tur değerlendirmesinde ise birinci,ikinci ve üçüncülüğe layık karikatürler ve Özel ödül almaya hak kazanan diğer 21 karikatürü belirlediler.

Bu sene birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, 5 adet Başarı Ödülü,Jüri Özel Ödülü Cumhuriyet Gazetesi,Scrikss Kalem,Milas Kent Konseyi,Labranda Su, Leman, Bayan Yanı,Karikatür Atölyesi, İMOGA,SchneıderTemple, Tema Vakfı,Berk Laminant ve Team Foresözel ödülleri de verilecek.

Milas Beleldiyesi’nden verilen bilgiye göre, dereceye giren karikatüristler 20 Mayıs’ta açıklanacak, ödül töreni ise 13 Eylül 2019 tarihinde yapılacak. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı, Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de gerçekleştirilecek. Sergi 1 Ekim 2019 tarihine kadar açık kalacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık