“ACI HEPİMİZİN…”

Maden Ocağı’nda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden Şükrü Otlak, Kırcağız Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kılınan cenaze namazı sonrası mezarlığa gidilirken, Merhum Otlak’ın kızı, herkesin yüreğini dağlayan sözlerle, cenaze törenine katılanları ağlattı. Cenaze törenine katılan Muğla Valisi Esengül Civelek ise talihsiz işçinin ailesine sarıldı ve onları sakinleştirmeye çalıştı. Vali Civelek’in sözleri ise törene katılan herkesin ortak düşüncesi oldu.

“ACI HEPİMİZİN…”

Önceki gün ilçemize bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’ndeki özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte, 3 işçi hayatını kaybetmişti. Bir işçinin yaralı olarak kurtarıldığı maden sahasında, olayın hemen ardından başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sonucu işçilerden Şükrü Otlak’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Yapılan otopsi sonrasında ailesine teslim edilen Şükrü Otlak için dün ilçemize bağlı Kırcağız Mahallesi’nde bir cenaze töreni düzenlendi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Milletvekilleri; Suat Özcan, Süleyman Girgin ve Metin Ergun, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerin başkan ve yöneticileri, ilçemizdeki resmi kurumların daire amirleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı cenaze töreninde, Merhum Otlak’ın cenaze namazını Milas Müftüsü Ali Saim Doğru kıldırdı.

Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliğin ardından Şükrü Otlak’ın naşı, aynı mahallenin mezarlığında defnedildi.

Bu sırada Merhum Otlak’ın kızı, babasıyla aynı maden şirketinde çalışan bir arkadaşını görünce; “Tahsin abi babamı neden kurtarmadın? Bak babam gitti’ diye feryat etti. Bunun üzerine Muğla Valisi Esengül Civelek, merhumun kızına sarılarak sakinleştirmeye çalıştı ve ‘acı hepimizin acısıdır’ dedi.

 Cenaze merasimine katılanlar ise duygu dolu anlar yaşarken, birçoğu da gözyaşlarını tutamadı.

Ayrıca soruşturma kapsamında Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe koordinesinde olmak üzere 3 Cumhuriyet Savcısı da olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, AKP Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan ve il merkezindeki ve ilçemizdeki birçok daire amiri, olay mahalline giderek arama-kurtarma çalışmalarını takip ettiler.

Göçük altında kalan diğer iki işçiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık