İTTİFAK ORTAKLARI SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaklaşan yerel seçimler öncesinde ilçemize bağlı mahallelerde vatandaşla buluşmayı sürdürüyor. Başkan Tokat seçim çalışmaları kapsamında; Çamlıca, Kultak ve Alatepe mahallelerinin ardından bu kez Kapıkırı, Gölyaka ve Danişment mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Çalışmalara, ittifak ortağı İYİ Partililer de katıldı.

İTTİFAK ORTAKLARI SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti temsilcileriyle seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık bir aydır yapılan mahalle ziyaretlerinde Başkan Tokat, 2 dönemde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde yapılan hizmetleri anlatırken, diğer yandan da yeni dönemde yapılacak çalışmalara ilişkin görüşlerini aktarıyor.

Seçim çalışmaları kapsamında; Çamlıca, Kultak ve Alatepe Mahalleleri’ni ziyaret eden Milas Belediye Başkanı ve yeniden 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde partisinden aday gösterilen Muhammet Tokat, yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de İYİ parti ile kurulan Millet İttifakı sonucu İYİ Parti temsilcileriyle bu kez Kapıkırı, Gölyaka ve Danişment Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ziyaretleri sırasında Başkan Tokat’a CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, mevcut belediye meclis üyeleri, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye meclisi üyeliğine aday olan bazı isimler, İYİ Parti’den kurulan ittifak sonucu CHP listesinden belediye meclisine aday olan isimler eşlik etti.

Ziyaret edilen tüm mahallelerde yoğun bir katılım gösteren vatandaşlara, geride kalan 10 yıllık süreçte yapılan hizmetleri anlatan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın çocuklar ve yaşlılarla samimi diyalogları renkli görüntülere sahne oldu.

 “BEN BU GÖREVE İŞ VE HİZMET ÜRETMEYE GELDİM”

Ziyaretlerde vatandaşlara, Büyükşehir Yasası öncesi ve sonrasını anlatan Başkan Tokat; “Birinci dönemde ilçe merkezine, ikinci dönemde ise kırsaldaki mahallelerle birlikte 132 mahalleye hizmet götürdüğünü söyledi.

İlk önemde 13 mahalleye hizmet götürmekle sorumlu iken, ikinci dönemde yasa ile getirilen vergi muafiyeti nedeniyle 18 mahalleden elde edilen gelirlerle 132 mahalleye hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Tokat; “Başta su geliri olmak üzere; otogar, mezbaha, mezarlık gelirleri büyükşehire devredildi. Belediyeler için en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve 5 yıl denilen ancak sonradan 2022’ye kadar uzatılan emlak vergisi ise şu an getirilen muafiyet nedeniyle kırsaldan alınamıyor. Kısaca Milas Belediyesi olarak 18 mahalleden topladığımız gelirle 132 mahalleye hizmet götürmeye çalışıyoruz. Elbette bu dönem çok zorlandık. Çalışanlarımıza maaş ödeyemediğimiz dönemler oldu. Ben buradan evine ekmek götüremezken, sizlere hizmet getirmek için canla-başla çalışan tüm arkadaşlarımı alınlarından öpüyorum. 31 Mart akşamı o arkadaşlarım Atapark’ta, benim arkamda dimdik duracaklardır. Bundan eminim.

Elbette yaptıklarımızın yanı sıra yapamadıklarımız da var. Çünkü vatandaşa yapılacak hizmetin sonu ve sınırı yok. İş bitti dediğimiz gün hayat bitmiş demektir. Biz bu sıkıntılı süreci bazen satışlarla, bazen de borçlanarak geçirdik ancak hiçbir mahalle muhtarımdan veya vatandaşımdan gelen talebi, paramız-pulumuz yok diye geri çevirmedim. Çünkü ben bu göreve iş ve hizmet üretmek için geldim” dedi.

“SİYASETÇİ DEDİĞİN DÜRÜST VE ŞAHSİYET SAHİBİ OLACAK”

Yerel seçim sürecini değerlendiren Tokat; “30 yıldır toplumun önündeyim. 52 yaşından sonra oy için, koltuk sevdası için asla takla atmam. Kimseyi kandırmam. 3 şeyden asla taviz vermem; doğruluk ve dürüstlükten, halkıma olan hizmet aşkından, Cumhuriyete ve Atatürk’e olan bağlılığımdan… Yaptığım iş ve şahsiyetimle yıllardır karşınızdayım. Ben bu yola kendim için değil kentim için çıktım. Bu yüzden makam uğruna hiç bir zaman inandığım değerlerden vazgeçmem. Çünkü siyasetçi dediğin; ağır olmalı, oturaklı olmalı, şahsiyet sahibi olmalı. Dönen dönsün yolundan ama biz asla dönmeyiz” dedi.

Konuşmasını sonlandırırken yoğun katılımdan duyduğu mutluluğu tekrar dile getiren Başkan Tokat, “ Sizlerle olmaktan, sizlerden güç almaktan ve sizlerle kurmuş olduğumuz bu gönül bağından çok mutluyum” dedi.

GÜRSEL İNCE İTTİFAK GEREKÇELERİNİ ANLATTI

CHP ile yapılan ittifak sonrası birlikte seçim çalışmalarına katılan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Av. Gürsel İnce de, Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesini, ziyaret edilen mahallelerde vatandaşlara anlatı.

Av. Gürsel İnce; “Bu ittifakın kuruluşundaki temel gerekçeyi anlamak için ülkemizin içinde bulunduğu şartlara bakmak gerekli. Nisan 2017’de bizlere denildi ki, ‘başkanlık sistemiyle Türkiye, ekonomik ve siyasi yönden uçacak.’ Aradan geçen yaklaşık 2 yılda Türkiye, denildiği gibi uçmadı! Tam tersine ekonomik yönden dibe vurdu. Bugün aramızın iyi olduğu bir tane komşu ülke bile yok. Tarımda, sanayide, ekonomide, sağlıkta, iç ve dış güvenlikte, kısaca her alanda dünya ülkeleri arasında itibar kaybetmiş bir ülke konumuna geldik.

Bizim, bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir sorunumuz yok. Son derece iyi bir insan, iyi bir yönetici olabilir. Kendisinden sonra gelen kişinin nasıl bir yönetim şekli göstereceğini bilmiyoruz. Kimsenin de bilme şansı yok. Bu nedenle biz ‘tek adam’ yönetim anlayışına karşı çıkıyoruz.

Her iki partinin genel başkanları ve parti üst kademe yöneticileri, ortak kaygılar taşıdığı için bu ittifakın kurulmasının gerekli olduğuna karar verdi. Bu karar sonrası yurdumuzun birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Muğla merkez ve bazı ilçelerde Millet İttifakı kuruldu. Milas’ta da biz bu birlikteliği sağladık. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’ı destekleyeceğiz. Bu destek, koşulsuz ve sonuna kadar olacaktır” diyerek, İYİ Parti’den belediye meclisine aday olan bazı isimlerin CHP listesinde yer alacağını söyledi.

Gerçekleştirilen ziyaretler, günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık