ADD Milas Şube Başkanı Mehmet Ateş: “ATATÜRK’ E HAKARET, VATANA İHANETTİR!”

​​​​​​​Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ateş, yazılı bir basın açıklaması yaparak, geçtiğimiz hafta Ayasofya’da İmam Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e yönelik sözlerini kınadı. ADD Milas Şubesi’nin açıklaması şöyle:

ADD Milas Şube Başkanı Mehmet Ateş: “ATATÜRK’ E HAKARET, VATANA İHANETTİR!”

“Atatürkçü Düşünce Derneği ; demokrasi, laiklik, adalet, hukukun üstünlüğü, üniter devlet yapısı, parlamenter sistem konuları başta olmak üzere hassas pek çok konuda görüşlerini milletimizle paylaşmaktadır.

Her açıklamamızda ısrarla vurguladığımız gibi Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlık nedeni, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATATÜRK’tür. Bu ifade, sıradan bir duygusallığın dışa vurumu değildir. Tarih biliminin gerçeğidir. Ulusal ve uluslararası bütün bilimsel çalışmalarla tespit edildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti “millet” ve “yurttaşlık” kavramlarının vücut bulduğu “Millet Egemenliği” ne dayalıdır. Bunun adı Büyük Türk Devrimi veya Atatürk Devrimi ’dir. Devrimlerin amacı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik ve çağdaş ilkeler doğrultusunda yönetilerek huzurlu, mutlu, refah ve varlık içinde yaşayan insanlar ülkesi olmasını sağlamaktır.  Ancak, ülkemizde her geçen gün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve O’nun devrimlerine  kinle, nefretle, hınçla yapılan saldırılara tanıklık etmekteyiz. Atatürk’ e yapılan saldırılar aslında milletimizin ve devletimizin varlığına ve bekasına yöneliktir. Cehaletin ve çıkarcılığın teslim aldığı küçük beyinlerin zavallı sözcüklerini dikkate almıyoruz. Milletimizin  başta sağlık olmak üzere  ekonomik ve sosyal sorunlarını unutturmak  amacı ile  gündemi değiştirmek için Dürrizade’lerin  kullanıldığının bilincindeyiz. Atatürk düşmanı küçük beyinleri uyarıyoruz: Unutulmamalıdır ki Atatürk’e hakaretin adı vatana ihanettir.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle, nefretle  kınıyoruz. Bu zihniyete ve savunucularına şunu hatırlatmak isteriz ki: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923 ‘te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da, Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK’tür. Anadolumuz  işgal altındayken Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ATATÜRK ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye  fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da, bu zihniyet karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve  Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar ise, bilin ki onların damarlarında kafir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli , Mevlana, Pir Sultan Abdal, Hacı Bayram-ı  Veli ve daha nice değerlerimizin coğrafyamıza ektiği birlik, bütünlük ve kardeşlik tohumları; Atatürk Devrimleri ile taçlanmış ve güçlenmiştir. Coğrafyamızda Bin Ladin ve El Bağdadi gibi isimler çıkmıyorsa, bütün cabalara rağmen kardeşlik  kazanıyorsa, bunun nedeni ATATÜRK  DEVRİMLERİ’ dir.

Devletimizin varlığı ve  bekası, milletimizin birliği ve kardeşliğini korumak, halkımızın mutluluğu ve refahını artırmak için Mustafa Kemal ATATÜRK’ e olan sevgimiz ve saygımız, devrimlerine olan sonsuz bağlılığımız ilelebet devam edecektir. Her türlü saldırıya karşı göğsümüzü siper edeceğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz.

SAYGILARIMIZLA.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık