ADD Milas Şubesi’nde daha genç bir yönetim

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şubesi’nin olağanüstü genel kurulu 12 Ocak 2019 Cumartesi, Milas Belediyesi’nin Prof. Dr. Aşkıdil Akarca salonunda gerçekleştirildi. Önceki şube başkanı Gülçin Erşen’in de dahil olduğu yeni yönetim kurulunun daha genç üyelerden oluştuğu görüldü. Genel Kurul’a Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Vatan Partisi Milas İlçe Başkanı Gülabi Demir, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu da katıldı.

ADD Milas Şubesi’nde daha genç bir yönetim

Genel Kurulun Şube Başkanı Gülçin Erşen tarafından açılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra, Erşen, Milas Belediye Başkanı Tokat’a derneğe desteklerinden ötürü teşekkür ederek,  ADD üyesi ve kurucu şube başkanı sıfatıyla kendisini kürsüye çağırdı. Kısa bir konuşma yapan Tokat, “Her zaman üyesi olmaktan gurur duyduğum Atatürkçü Düşünce Derneği söz konusu olduğunda her türlü maddi manevi desteği vermek boynumuzun borcudur.” diyerek, genel kurulun başarıyla gerçekleştirilmesi ve yeni yönetimin hayırlı olması dileklerinde bulundu.  

Divan Başkanlığını Mehmet Ateş, başkan yardımcılığını Aysun Karatoprak’ın yaptığı genel kurulda Gülden Sökelioğlu ve Refik Mutlu yazmanlık görevini üstlendiler.   

Yönetim Kurulu raporunu okuyan Şube Başkanı Erşen, ADD’yi, Atatürkçü ve yurtsever örgütleri çatısı altında birleştiren, siyasi partiler üstü bir demokratik kitle örgütü sayarak çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.  Dernek içinde, hatır gönül ilişkilerini, kişisel çıkar ve hırslarını, Dernekten ve Atatürkçü Düşünceden üstün tutanların ve partizanlık yapanların, ADD’ye, birlik ve beraberlik duygusuna en fazla zararı vereceğini belirterek, bu tür kişilerin yönetimde yer almaması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanmaması gereken olay

Sayman Faik Baklan’ın mali raporu okumasının ardından, eski şube başkanlarından (2016-2017 dönemi) Ali Ayaz bağırarak söz istedi. Olağanüstü genel kurulda gündem dışı konuşma yapılamayacağının belirtilmesi üzerine, divan başkanı ile tartışmaya giren Ayaz, yapılan oylama sonucu lehte ve aleyhte ikişer konuşmacıya söz verilmesinin kabul edilmesi üzerine kürsüye çağrıldı. Ancak, bu kez de kürsüye gelmeyen Ayaz, yönetimi, divanı suçlayan sözlerle ve beraberindeki 10-15 kişiyle salonu terk etti.

Denetim kurulu raporunun okunması, yönetim (idari ve mali) ve denetim raporlarının ibrasından sonra, kalan üyelerle oylama işlemine geçildi. 39 üyenin oy kullandığı olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu asil üyeliğine;  Gülçin Erşen, Zühra Gümüş, Füsun Kocabeyoğlu, Hüseyin Alaçeşme, Barbaros Gezgin, Refik Mutlu, Nevzat Kara seçildi.

Denetleme kurulu asil üyeleri; Cüneyt İlter, Faik Baklan ve Şükrü Demirkol; disiplin kurulu asil üyeleri; Ali Yolcu, Mehmet Barbaros, Kasım Özkan’dan oluştu.

Olağanüstü genel kurul olması nedeniyle; genel merkez genel kurulu delegesi seçimi yapılmadı. Yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulu ile delegeler, yaklaşık bir yıl sonra düzenlenecek olağan genel kurula kadar görev yapacaklar.

 

13 Ocak 2019

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık